Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CortezX

    aktív tag

    Ez tegnap este kaptam az A1Solartól... pedig ők kormányközeli cég ha jól tudom... :U

    "Engedje meg, hogy tájékoztassuk a napelemes pályázatok jelenlegi állásáról.
    Július közepén az ÉMI elindította az „egyszerűsítést” követően kialakított új elszámolási rendszert.
    A folyamatok tekintetében egyszerűsítés nem igazán történt, csupán az elszámolás megnevezése változott egyszerűsített elszámolásra a rendszerben. Az egyszerűsített elszámolások tekintetében annyi valósult meg, hogy be tudtuk és tudunk nyújtani elszámolásokat, ellenben ezek egyikére sem kapunk sem jóváhagyást, sem kifizetést.
    Számos befejezett projektrész (komplex projektek esetében nyílászáró elszámolások) elszámolását benyújtottuk, de sajnos mindegyiknél ez a helyzet.
    A pályázatban szereplő rendszerek engedélyeztetési eljárását megkezdtük, számos esetben a telepítésekhez szükséges engedélyek már meg is érkeztek.
    A teljes projekt anyag és munkadíj aránya – ahogyan a vállalkozási szerződésekben is látszódik – 75% - 25%, azaz a lehívott szállítói előleget további 35%-al kell cégünknek önerőből kell finanszíroznia.
    Amint a kifizetések elkezdődnek, és a pályázati felhívás szerint a benyújtást követő 30 napon belül kiszámíthatóan megtörténnek, azonnal el fogjuk kezdeni telepíteni a rendszereket.

    Tagjai vagyunk több napelemes érdekképviseleti szervnek, ahol a pályázatban szintén érdekelt cégek ugyanezekről a tapasztalatokról számolnak be. Ez pedig leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az elvégzett munkák után, nem fizetik ki a számlát."

Új hozzászólás Aktív témák