Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karajtomi

    újonc

    Sziasztok!
    Új építésű házunkba január végén költöztünk és azóta megszületett első gyermekünk is. Használatba vételi engedély van a házon, 1 éven belül adták ki, így szeretnénk a felújítási támogatást kihasználni (már van szerződésünk redőnyről és ikea konyháról, így kb. 1millió forint maradt felhasználható). Néhány nappal ezelőtt adódott az ötlet, hogy egy napelembe való beruházás tetszene nekünk. Megfutottuk az első köröket, árajánlatokat és az látszik, hogy nagyon gyorsan bele kell vágnunk, ha azt szeretnénk, hogy visszaigényelhető legyen a felújítási támogatás, így nincs sok gondolkodási időm.
    A villanyhoz sajnos egyáltalán nem értek, ez nem segít a helyzetemen. :) Szeretett kivitelezőnk 1 fázisú rendszert épített a házba 32A-rel. Ha jól tudom ezt mindenképpen bővítenünk kéne 3 fázisra (1x32 + 2x16 talán jó megoldás lehet?), amit pl. Eon-on keresztül lehetne intézni?
    Fogyasztásunk jelenleg 270 kWh-ra van kalibrálva, óra leolvasás még nem volt, de ez alatt fogyasztunk, viszont a téli hónapokban még alig laktunk itt, így szerintem éves szinten reális a havi 270kWh fogyasztás. Jövőre terveznénk két új klímát két hálóba betenni, ami az átmeneti hónapokban kiváltaná a gázcirkót is, illetve két éven belül kerti medence is lesz, aminek a fűtését szeretném megoldani.
    Kicsit hosszabb távú, 3-4 éves terv lenne egy új plug-in hybrid, röviden a fogyasztásunk várhatóan bővülni fog.
    Mivel a felújítási támogatást nem igazán tudnánk másra felhasználni, szeretnék minél optimálisabb megoldást találni és egyelőre a leglogikusabbnak egy a jelenlegi fogyasztásunknál nagyobb rendszer kiépítése tűnik (a későbbi bővítés nem lenne jó opció, a várható infláció és a támogatás hiánya maitt a jövőben).
    Kaptunk is árajánlatot, jelenleg az EU Solar-ral szemezem, ki mit gondol róluk? Az ajánlat:
    370W-os LONGI monokristályos napelem x16
    Growatt MOD 8000TL3-X inverter (8 kW) kommunikációs eszközzel
    egyéb eszközök és szerelés
    kb. összesen 3,2mFt az ajánlat, amiből 1,3mFt körül tudnánk visszaigényelni, tehát a végleges költségünk 1,9-2mFt lenne.
    Kérhetnék néhány véleményt, illetve segítséget a fázisbővítés ügyintézésére, illetve, hogy az EU Solar és az általuk forgalmazott termékek minősége/ára mennyire lehet ok?

Új hozzászólás Aktív témák