Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kzkz

    őstag

    válasz #31733248 #33933 üzenetére

    Kinek nem lenne egészséges, és miért?

    Én a tavaly év eleji telepítésű napelemmel jelenleg legalább kb. 15Ft-ért állítok elő 1kWh villamosenergiát, akku nélkül visszatáplálásos módszerrel.

    Ha túltermelésem van, akkor kapok érte 5Ft-ot, amit az állam 31,8-ért ad tovább más fogyasztónak, vagy jó esetben csak 13-ért, bár ezt most már elég nehéz megmondani, ugyanis a rendszerhasználati díjat már úgy megemelték, hogy senki nem tudja a villamosenergia valódi árát.

    Szóval nem hiszem, hogy rosszul jár azzal, hogy én finanszíroztam az energiatermeléshez a beruházást, és nem ő. Cserébe most a szaldó miatt ő finanszírozza kvázi az akkut, de csak kvázi, mert tényleges akkut nem vett. Vagy ha vett is (mert van rá példa), akkor miért baj, ha én az áramtermelést finanszírozom, ő meg a puffer tárolást?

    De ha eltörli a szaldót, és majd 50, 80, vagy ki tudja, hogy hány forintért akarja adni az áramot, akkor sokan (akinek van rá pénze, nem az átlagember, hanem a jó módúak, vagy a cégek) lépnek át akkus szigetüzemre, mert hosszú távon még ez mindig jobban megéri, csak elő kell tudni finanszírozni az akkuk iszonyú többletköltségét. (Bár ez történhet akár hitelből is.)
    Ezután ennél a fogyasztónál már semmi bevétele nem lesz az államnak (a többletberuházás piciny 27%-os áfáját kivéve ;] ) ebből, míg most van.

    Persze aki nem tud szigetüzemre lépni, azokon továbbra is keresni fog, de ekkor már nem lesz érdemes napelemet telepíteni akku nélkül, mert jóval kevesebbért fogja átvenni az energiát, mint amennyiért adja.

Új hozzászólás Aktív témák