Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cd930

    aktív tag

    válasz sakal83 #38782 üzenetére

    2. § (1) A Rendelet 9. § (2a) és (2b) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:
    „(2a) A 2024. január 1. előtt létesített (az elosztói szabályzatban meghatározottak szerint üzembe helyezett) háztartási méretű kiserőmű esetében az üzembe helyezését követő 10. év végéig, de legalább a 2024. január 1. utáni első elszámoló számla által érintett időszak végéig a mérési intervallumokban mért, irányonként elkülönített és összegzett mennyiségek különbsége alapján kell a forgalomarányos rendszerhasználati díjakat megfizetni.

    (2b) A (2a) bekezdéstől eltérően a forgalomarányos rendszerhasználati díjakat az adott elszámolási időszakban az irányonként elkülönített és összegzett villamosenergia-mennyiségek alapján, irányonként kell elszámolni és megfizetni
    a) ha a háztartási méretű kiserőművel rendelkező felhasználó ezt kéri, vagy
    b) a 2024. január 1. előtt létesített (az elosztói szabályzatban meghatározottak szerint üzembe helyezett) háztartási méretű kiserőmű névleges hatásos teljesítményének 2023. december 31. napját követő bővítése esetén a bővített háztartási méretű kiserőmű egésze tekintetében.”

    Nyilván történhet bárhogy, mert pillanatok alatt át tudják írni, de ez alapján úgy értelmezem, hogy az üzembe helyezés utáni 10. évig szaldó, azon túl bruttó.
    Kivéve ha valaki külön nem kéri a bruttót, vagy 2024-től bővít, így elesik a szaldótól.
    Akinek már 10 éve van napeleme (tehát 2014 előtt telepítette), az 2024-ben átmegy bruttóba.

    szerk: köztes megoldásként havi szaldó lesz, nem bruttó. Lehet majd számolgatni, hogy melyik éri meg jobban, ha majd egyszer kihirdetik, mennyiért veszik át bruttóban.
    Aúgy tárgyi tévedés is vana cikkben, még azt írja, hogy 13-15 Ft-ért veszik át a túltermelt áramot, pedig azt már tudjukki miatt 3 ft-ra csökkentették..

    [ Szerkesztve ]

    20+ éve a Prohardveren

Új hozzászólás Aktív témák