Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • edeleny

    őstag

    válasz senki68 #44480 üzenetére

    Akkor én leszek a fekete bárány!

    Még itteni segítséggel, novemberben leptem be a Huawei inverterbe. Mivel ez lett a szűz belépés, én lettem a telepítő, mindenféle jogokkal.

    Elméletileg bármit tudok állítani, más kérdés, hogy mivel nem értek hozzá, ez a ne piszkáljuk történet!
    Azt csak most hallom tőletek, hogy 253V felé nem lehet vinni a lekapcsolási feszt.
    Jó, mert én pár napja, megunva, hogy időnként lekapcsol, mind a két reteszértéket felírtam 254V ra! 😁
    (az elmúlt két gyönyörű napban nem is állt le)

    Ehhez két dolog, három.

    Egyrészt az inverter feszültség trendjein többször volt 255 V feletti fesz., úgy hogy nem oldott le! A feszültség értékeket nem lehet összevetni a termelt teljesítménnyel. Az az nem én rangatom a feszültséget, kapom.

    Tegnapelőtt beszéltem a szomszéddal, januárban üzemelték be a rendszerét. Panaszkidott, hogy folyton leáll, túlfeszültségre. (az ő rendszere 90°-al keletre van az enyemtől) Már harcol a szolgáltatóval, de azon kívül, hogy mértek az oszlopon, és nem mondtak semmit más nemtörtént. (ismerve őket nem is fog)

    Harmadrészt a multiméterem 3-4-5 V kevesebbet mér. De ez egy full gagyi, olcsó, Kinai multiméter. Valahol a lakásba, a "disznóorrban" mérve. (Meg akartam keresni melyik lehet az A, B, C fázis, de csak sejtésem van. 246,249,250 helyett 239, 245-t mértem)
    Egyébként kipróbáltam, bekapcsoltam egy csomó nagyfogyasztót, sütő, elektromos kandalló, klíma, de nem változtak szignifikánsan az értékek.

    Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

Új hozzászólás Aktív témák