Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz Geresics #5794 üzenetére

    "De továbbra is ott a kérdés bennem, hogy mi történik zárlat esetén, mikor az ÁVK (fi relé) lekapcsol? A hálózat megszakad, és volna esélyünk túlélni, de ekkor bekapcsol az akkus betáp, és a biztonság kedvéért felvillanyozza a kedvünk, miközben egyenpotenciálra hoz minket a fázissal?"

    Mivel a legtöbb inverter földfüggetlen, így tisztán inverteres táplálás esetén földzárlat már nem lehetséges. Lásd leválasztás mint érintésvédelmi mód. Ez akár 1:1 trafóval is megoldható, ha földeletlen a csillagpontja.

    Ezek alapján mind a szigetüzem, mind a hibrid rendszer mind a V2G rendszer hálózatfüggetlen üzemben jobb, mint a hálózat.

    Amikor még mi tanultuk a szabványokat (nem vagyok főállásban villanyszerelő, de az a végzettségem, így nem követem a változásokat) a szükségáramkörök dugaljai piros betéttel rendelkeznek, külön kábelezve, ha tűzeseti rendszereket ellátó akkor külön tűzálló kábelek és kábelcsatorna kell, hogy tűz esetén is 15-30 percig üzemképes maradjon. Tehát nem hogy tilos, hanem kifejezetten vannak esetek amikor kötelező és megoldandó hogy áram alatt maradjanak berendezések, pl szellőztető rendszerek, víz ellátó rendszer, stb. Ugyanígy lehet teljes áramtalanítás után is feszültség adott dugaljakban, és csak hálózat mérete (hossza és kapacitása) alapján kötelező külön tűzeseti főkapcsoló. Ha otthon marad a kazánon meg a világításon feszültség, az teljesen szabályos. Nekem ezt egy kis ups oldja meg, mármint mihez képest kicsi :)

    Az USA rendszer meg szerintem rosszabb, mert az lehet, hogy a 120V kellemesebb, de az áramok kétszeresek mindenhol, ami meg vezetékileg és tűzesetileg rosszabbak.

    [ Szerkesztve ]

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák