Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Kaci84 #7076 üzenetére

    "Kérdezi a napelem és inverter márkát milyent szeretnék" - ha nem tudod, hagyd üresen. Mondjuk úgyis mindenki azt fogja ajánlani, amit használ, kevesen veszik a fáradtságot, hogy megkérdezzék: miért azt jelölted be?

    (#7077) stickermajom
    Tök igazad van! :K Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy sokan úgy kérnek dolgokat, hogy lövésük sincs, hogy mit kérnek... ;)

    (#7078) Kaci84
    Kell az optimalizáló? Szeretnél napelemenkénti teljesítmény maximalizálást? És monitoringot? Ha igen, akkor SE. Ha nem, akkor Fronius, vagy Huawei. A SAJ nálam továbbra is homály zóna, nem ismerem eléggé ahhoz, hogy ajánlani merjem. Growattból is csak a régieket ismerem, az újakat már nem (mondjuk ott az importőrt viszont bár ne ismerném)
    Napelemekről pedig már vagy 100x leírtam, hogy mi az én álláspontom. Amúgy meg minden telepítő szerint az a jó, amit ők használnak. Dranga pl. azért dícséri orrba-szájba a Longit, mert ő azt használ. Ettől se jobb, se rosszabb nem lesz persze!

    (#7080) canniball
    Fotózd le, és küld át, aztán jól kiokumuláljuk majd! :DD

    (#7083) Kaci84
    "fenéből tudjam hogy drága vagy olcsó" - ezt is számtalanszor leírtuk már: Ft/kWp egységárat kell nézni, és össze lehet hasonlítani.
    "Vagy egy másik panelből ráférne több. Vagy egy másik lehet azonos méret mellett nagyon kWp-tud." - erre valók az adatalpok. Én sem vagyok csodabogár, én is mindig keresek adatlapokat, amikor valakinek segítek. Gondolj csak bele, hogy hány adatlapot nézek át csak azért, hogy Nektek érdemben válaszoljak? Amikor valaki elküld 5 ajánlatot 5 napelemmel, és 5 inverterrel? Nem véletlen, hogy munkaidőben nem szokott időm lenni érdemben válaszolni! ;)
    Szerencsére az internet és gugli világában élünk, így a méret, és egyéb dolgokra Te is könnyen találsz választ! De ha nem, akkor sincs baj, azért van ez a fórum, hogy segítsünk egymásnak! Csak lécci-lécci, konkrét kérdéseket tegyetek fel, mert nagy általánosságban, minden lehetőséget kivesézve válaszolni egyszerűen nincs időm! Ami válaszokat nektek 3 perc elolvasni, azt nekem 1 óra megírni (ez a komment pl. 30 perc volt), és bár nagyon szívesen segítek mindenkinek, de azért mást is szeretnék csinálni a szabadidőmben...

    Szólottam, uff! :DDD

    [ Szerkesztve ]

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák