Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Kaci84 #7135 üzenetére

    Először is kérlek legyél olyan kedves, és olvasd el az összefoglalót. Elejétől, a végéig. Ha valami nem tiszta benne kérdezz rá, segíeteni fogunk! Nincs hülye kérdés, csak legfeljebb rosszul fogalmaztam meg valamit, ami nem mindenkinek egyértelmű.
    Másodszor legyél kedves (az összefoglaló elolvasása után) elolvasni a topiklakók által Neked írt válaszait, tényleg sok segítő választ kaptál. Ha valami ebben sem tiszta, még mindig szívesen segítünk!
    Harmadszor pedig érdemes elolvasni a másoknak írt válaszokat is, mert azokban még több, és az összefoglalónál jobban kifejtett infókra lelhetsz! Megtalálod pl. hogy mi a különbség a Maxim, a SolarEdge, és a sztringinverterek között! Ebből már legalább sejthető, hogy Neked melyik lesz a jó! Ha van ötleted, akkor bátran írd le hogy pl. "arra gondoltam, a 2 tető nem lesz elég, kell még álvány is, és ez már 3 munkapont volna..." - ez már egy konkrét kérdés, de ahhoz, hogy ezt fel tudd tenni, el kell olvasni, amiket korábban írtam.

    "hogyan várjátok el, hogy megfelelő kérdéseket tegyen fel a témával kb 1 perce ismerkedő ember"
    Sehogy. Aki 1 perce ismerkedik a témával, annak bozony olvasnia kell. Sajnos sem helyetted, sem más helyett nem tudok olvasni. Ha valami nem tiszta elsőre, olvasd el még 2x! Nincs ezzel sem semmi baj, én van, hogy valamit 3-4x is elolvasok, ha tőlem idegen témáról van szó, és fontosnak érzem, hogy megértsem! Néha lassan, tagoltan, hangosan fel is olvasom, mert csak úgy megy. Ha meg kell valamit érteni, akkor semmi sem tabu!

    "Ha a User nem tudja mihez kötni, mert nem tudja mi az akkor nem biztos, hogy meg tudja jegyezni."
    Csak ismételni tudom magam. Olvasni kell, az nélkül nem megy sajnos.
    Egy példa: 6 évvel ezelőtt motorvásárlás előtt álltam. Sejtettem, hogy mit keresek, de nem tudtam mi lesz a nyerő nekem, a saját szempontjaim alapján. Kinéztem amikre gondoltam, felkerestem a márkatopikokat, és bizony éjszakánként 2-3 órákat olvastam kezdve olyan kommentektől, amik már 10 évesek voltak, egészen a frissekig! Mi lett az eredménye? Tudtam, hogy milyen motort akarok, milyet nem, és bár már eladtam az Aprilia Pegaso-mat, de a mai napig szoktak segítséget kérni kifejezetten tőlem, mert a típusismeretem nem áll meg abban, hogy tudom hány lovas, hanem ismerem a legtöbb idehaza előforduló típushibát, a motor gazdáját, és a hiba elhárításának módját is sokszor! De ehhez szó szerint heteken keresztül olvastam a hasznos, és haszontalan kommenteket!

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák