Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Kaci84 #7143 üzenetére

    Eskü nem értelek... :(
    Van egy háztetőd DK+DNY tájolással, ami árnyékmentes. (#7036) dranga és dranga (#6967) meg is rajzolta, sőt, még napelemekkel is beméretezte.
    Ehhez a tetőhöz minek a SolarEdge? Ha csak a Dranga által folyamatosan nyomatott 370-es Longi panelekből indulunk ki, akkor van 30x370=11,1kWp napelemed! Ez fog termelni kb. legalább 13000 kWh energiát (nem számoltam ki PVGIS-el, de Te már tuti megtetted).
    Küldtél az MNNSZ oldalára ajánlatkérést, de azt is alig töltötted ki. Még csak várost sem adtál meg, hogy szerencsétlen hülye telepítők pl. Szegedről, vagy Debrecenből ne adjanak ajánlatot, vagy ha igen, akkor bele tudják számolni a kiszállást. Telefonszámnak meg a +36001234567 számot adtad meg, nehogy valaki valamit is kérdezni tudjon. Oké, hogy a legtöbben a saját cuccukat nyomatnák, de így esélyük sincs kérdezni, kommunikálni (e-mailben csevegni a legtöbben nem érnek rá; én viszonylag gyorsan gépelek, de így is a gépelés viszi el a legtöbb időm)!
    Az össz infó, amit megadtál, hogy 600eFt az éves fogyasztásod, ami kb. 16000 kWh/év fogyasztást jelent, de ezt nem muszáj 100%-ban kiváltanod! Ha a fenti példából indulunk ki, akkor maradna éves 3000 kWh fogyasztásod, amit napelemmel nem tudsz kielégíteni. És? Legalább tuti nem lesz túltermelésed!
    Plusz már az ajánlatkérőben is csak SE rendszerre kérsz ajánlatot, de továbbra sem értem miért? Oké, én elfogadom, hogy azt szeretnél, simán elfogadható érv, pl. hogy szeretnél napelemnkénti optimalizálást, alapból 12 év garanciát, és ha ügyes vagy, a 20 évre bővítést is bele tudod alkudni az árba, és a panelszintű monitoring is tök jó dolog. Ha egyszer kiszabadulok végre ebből a nyavajás panelből, akkor nekem is ez lesz, hiába vagyok Fronius párti, igaz, én vagy 5 különböző panellel valósítanám meg, hogy tudjak ismét saját teszteket végezni, de ha nem, akkor is számmániás vagyok, és csorgatom a nyálam a panelenkénti monitoringra, de én extrém példa vagyok, tegyünk is inkább engem OFF-ba.
    Komolyan kíváncsi lennék, hogy milyen ajánlatokat kaptál ezek alapján? És mennyit? Külön érdekes lehet, hogy a sok ismeretlen tényezőt ki hogy vette figyelembe, vagy egyáltalán küldenek-e ajánlatot ilyenkor? Biztos sokan vannak, akik simán dobnak egy sablon ajánlatot. Talán még SE-től eltérő tartalommal is kaptál dögivel. Szerda 10:00 körül ment ki a tagválalatoknak az ajánlatkérésed, ennyi idő alatt már tuti küldött aki akart.
    Viszont akkor látnod kellett árakat sima, és SE rendszerre is. Mit tapasztaltál? Milyen ajánlatokat kaptál? Milyen műszaki tartalommal? Milyen árakkal? Hogy rendezted őket? Milyen szempontrendszert állítottál fel? Pl. nekem nagyon sokat számít az ajánlat formája is, nem csak a műszaki tartalma, mert sokat elárulhat egy-egy cégről.
    Legyél már olyan kedves, és összegezd a tapasztalataid!
    (Én most hétvégén alig leszek gépközelbe, de tele van a topik segítőkész emberekkel, akik biztos szívesen segítenek, de ha nem sikerül, hétfőn, vagy kedden éjjel igyekszem visszatérni a Te rendszeredhez is.)

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák