Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz epzon #10129 üzenetére

    a kínai festékkel hozzájárulsz a környezetszennyezéshez a feketemunkához, az adóelkerüléshez

    Szia, ez most hogy jön ide? Manapság már minden kínai, az iPhone-tól kezdve a cipőig, ami rajtad van. Mennyivel jobb az, ha kína helyett malaysia a gyártó? Mert a HP patronjait ott gyártják...

    Milyen adót kerül el? Vannak magyarországon vámszabályok, tudomásom szerint egy összeghatárig vámmentesen be lehet hozni bármit az országba. Amíg magyarországon ugyanazt a terméket a boltban 4-5-10x-es áron árulják, addig én is inkább kínából rendelem meg. A kereskedelem nem termelő tevékenység, nem járul hozzá magyarország GDP-jéhez. Magyarországon mindenki kereskedelemből akar megélni, ahelyett, hogy gyártana, mert ahhoz ugye be kellene ruháznia gépekre, stb, ehelyett sokkal egyszerűbb kibérelni egy két négyzetméteres putrit, ahol lehet árulni az ugyancsak kínából behozott cuccokat. Csakhogy kénytelen rátenni a munkabérét, az adókat, a bérleti díjat, hadd ne folytassam hogy még miket, ahhoz, hogy nyitva tudja tartani a boltját.

    Környezetszennyezés? Miről beszélsz? Nézz már ki az utcára, nézd már meg a magyar (hulladék) buszokat, milyen fekete füstöt eregetnek! Nézd már meg a (kék) dunát, milyen színű! A mosópor az nyugodtan mehet bele a dunába, de 100ml vízfestéktől kidöglenek a halak?

    Már megint a szád járt előbb, mint az agyad :W

Új hozzászólás Aktív témák