Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pheenyo

    friss újonc

    Sziasztok!

    Leírtam a milyen nyomtatót vegyek topikba is, de remélem nem gond, ha ide is felteszem, viszonylag sajnos sürget az idő. Remélem valaki tud valami jó tanácsot ezügyben adni.

    Egy nagyobb segítségre lenne szükségem. Jelenleg egy Konica Minolta bizhub 185-ös a3-as mono lézer nyomtatóm van. Ez elég alap modell, nyikorog is, meg nem is nagyon terhelhető, viszont szépen szkennel, és szép telt feketén nyomtat. Főként kisebb körben otthon kottához használom, vagy, ha operát csinálunk, akkor egyszerre akár sok oldalt is ki kell nyomtatnom. Előfordul, hogy egyszerre 550 oldalt is kétoldalasan. Illetve van, hogy 1 hét alatt akár 5000-et is.
    Szeretném egy erősebb, nagyobb mono lézerre cserélni, ami tud duplexet is, szépen, gyorsan szkennel, és erőteljes, szép feketével nyomtat. Az se baj, ha okos funkiciói is vannak.
    Nagyjából 500-600 ezer lenne a keret rá.
    Amikben eddig gondolkodtam:
    Kyocera m4125idn újonnan kb 550ezer , nem kell hozzá beüzemelés, de kicsit drágább a toner, viszont hallottam, hogy jól működik minőségi utángyártottal is. Elvileg sok fogy belőle, de nem ismerem a nyomtatási minőségét, azt viszont hallottam, hogy terhelhető. 3 év gari.
    Canon 2425i erre 500 ezer körüli ajánlatot kaptam, beüzemeléssel, és induló készlettel, itt elvileg elég jó áron van a gyári toner. Ajánlották, de semmit se tudok róla. Gondolom 3 év gari.
    Ricoh IM 2702 504 ezer ehhez is elég jó áron van a toner, de elég kevés fogy belőle, viszont a Ricohról hallottam jókat a Kyocera mellett. Gondolom erre is van 3 év gari az ára miatt.
    Itt van még két régebbi típusú Konica Minolta is, amit kifejezetten ajánlott egy weboldal tulaja, aki szervizel is, ezek HASZNÁLTAK, de újszerű állapotban fel vannak újítva, fél év garival:
    Konica Minolta bizhub 224e 500 ezer ez már kifutott, de gépasztallal együtt van.
    Konica Minolta bizhub 227 500 ezer ez még fent van a Konica oldalán, de már régebbi modell, ez is gépasztallal. Ezek a Konicákhoz is elég olcsó a toner.
    Mit gondoltok, ezek közül melyik lehet a legjobb választás? Akár technológiai szinten, fenntarthatóság szintjén, vagy nyomtatási/szkennelési minőség szintjén?
    Bármilyen egyéb ötleteket szívesen fogadok, sőt nagyon örülnék neki!!!
    Előre is köszönöm mindenkinek, remélem jó helyre írtam!
    Üdv.: Pinyo :)

Új hozzászólás Aktív témák