Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Kh@oSz #17818 üzenetére

    Ne utángyártottat használj, nagyon sok rosszat hallani róluk.
    Megbízható forrásból vásárolj!
    Az Epson Stylus Photo P50 adatlapja szerint Claria Photographic Ink való bele, 11,1 ml-es patronok kapacitása kb. 470 oldal. T0791 és T0796 közötti bagolyt ábrázoló sorozat. Darabja kb. 7.000 Ft. Ezek alapján egy készlet 42.000 Ft, húzós a lapköltség.

    Ami viszont jó hír, hogy a klasszikus négyes, a C, M, Y, K mellett az LC és LM színpárt használja még.

    Ez a nagy múltú L800-as széria (L800, L805, L810, L850, L1800) színfelosztása is.
    Ezt az Epson T6731 - T6736 készlet, ami 70 ml-es kiszerelésben kapható, fele annyiba kerül, viszont mennyiségre hatszorosa az eredeti készletnek.
    https://www.epson.hu/hu_HU/term%C3%A9kek/ink-and-paper/tinta-kell%C3%A9kanyagok/t6735-light-cyan-ink-bottle-70ml/p/11429

    Mindkettő fotózásra kifejlesztett tintacsalád (ezért van 6 szín). Szerettem az L800-as nyomtatót, tökéletesek a színei. Viszont nincs összehasonlításom a Claria tintacsaláddal, nem ismerem azt a tintát. Eltérhet sűrűsége és a színek is különböző árnyalatúak lehetnek. Viszont így is százszor jobban megbíznék benne, mint névtelen gyártó pillanatnyi szállítmányában. Ha szerencséd lesz, akkor még működhet is. Kezdőként én is próbálkoztam hasonlóval, nekem nem jöttek be ezek az újratölthető patronok, mert eléggé sérülékeny a chip és a szelep. Neked ettől még lehet szerencséd. (Senkinek nem ajánlanám belevágni, célszerűbb tintatartályosat venni, de ha már ez van, akkor aki elég bátor kísérletezhet vele.)

    Szerk.:
    https://epson.com/For-Home/Ink/Epson-312-Claria-Photo-HD-Ink/i/312%20Ink
    Ezen az oldalon azt írják:
    For vivid, true-to-life color.

    Claria Photo Hi-Definition 6-color, dye-based ink delivers an extensive color gamut for high-contrast shots and smooth, natural skin tones for superior photos that last many years1.

    Epson printing system is designed to be used exclusively with Epson Genuine Cartridges. Use of non-genuine ink could cause damage not covered under the printer’s limited warranty.

    Lényeg, hogy ez is vízbázisú (dye-based), mint amit fent ajánlottam. Ez jó hír! A fotótinták néha pigmentáltak, amit pedig nem jó keverni a vízbázisúval.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák