Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GIII-1994

    csendes tag

    Sziasztok!
    A célzottan Canon IP 1300 nyomtatóra nyitott topik 2 éve nem látogatott, ezért próbálkozom e helyen.
    Persze azt el kell mondanom, az ott felvetett problémára sem találtam választ, lehet magánban kapott választ a panaszos.
    Nos: A jelzett nyomtatómból kifogyott a tinta, s mivel az eredeti igen drága, próbáltam utángyártottat betenni.
    Sajnos egyből azzal kezdi, hogy az egyik patron hibásan van betéve, igazítsam meg. Többször kivettem-betettem, nem változott semmi.
    Közben a hibajelző sárga LED villog. (7 villanás azonos ütemben, kis szünet s kezdi elölről ismét 7 villanás és így tovább.)
    Volt már a Tonerklinikán, de visszaadták, nem tudnak vele mit kezdeni.
    A NET-en olvastam különféle nyomogatós "resetelés"-eket, de egyik sem hatásos.
    Sajnos most elértem odáig, hogy ha felemelem a toner rész fedelét igazítás céljából és visszacsukom, a tonert nem viszi vissza alaphelyzetbe. Ha így hagynám rögtön beszáradna a fúvóka, igy résen kell lenni, kikapcsolni, újra bekapcsolni, s akkor alaphelyzetbe áll.

    Ha valakinek volna tapasztalata a nyomtató üzemképessé tételében, megköszönném.

    Ui.: ismereteim szerint sajnos csak ez a nyomtató alkalmas ahhoz a munkához, melyre szükségem volna, ezért ragaszkodnék az újra élesztéséhez. És az sem lenne hátrány, ha az olcsóbb utángyártott vagy újratöltött patront tudnám használni. 12 cm x 9 cm -es lapra nyomtatnék, elég sok példányban. Ez a nyomtató ezt jól tudja. Az újabb típusok sajnos ezen kisméretű lapokat nem tudják kezelni. (az anyagtakarékosság vezérli a gyártókat, s ez nekem éppen rosszul érint)

    Köszönöm a választ előre is.

Új hozzászólás Aktív témák