Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chromosoma

    csendes tag

    Sziasztok!

    Lehetséges-e, hogy a HP LaserJet P2055d nyomtatóm megbolonduljon a hivatalos firmware-frissítéstől? Legalábbis másra nem tudok gondolni. A 2010-es kiadásúval (ljp2055_FW_Update_20101025) normális volt, az ideivel (ljp2055_FW_Update_20120615) pedig bolond. A nyomtatásra küldött oldal előtt nyomtat egy olyan lapot, amin felül összesen ennyi áll:

    GET /DevMgmt/DiscoveryTree.xml HTTP/1.1
    Host: 127.0.0.1:8080

    Fogalmam sincs, mit akar ezzel, de itt pocsékolja vele a drága pauszpapírt, ugyanis többnyire arra kell nyomtatnom. Szóval, miután egy ilyen oldalt produkált, rögtön nyomtatja azt is, amit kértem tőle.
    De olyan is műsoron van neki, hogy akkor is nyomtatást "imitál", amikor semmit nem akartam tőle. Tehát a kijelzőjén a "Kész" helyett a "Dokumentum nyomtatása" felirat van és villog a zöld LED is, persze semmi más nem történik, mert feladatot nem kapott.
    A 2010-es firmware-em megvan, s naivan próbálkoztam is a telepítésével, de semmi, csak eljátssza, hogy megtörtént, a végén a mosolygó (kárörvendő?) :) is feltűnik, de egy új konfigurációs tesztoldal nyomtatásakor az új, 2012. évi firmware-t tünteti fel. Tudom, hogy nem minden dolognál lehetséges ilyesmit visszaállítani, csak megpróbáltam. ;-)
    A rendszerem Windows 7 (64 bit), s természetesen ennek megfelelő az alkalmazott firmware is.Egyébként igyekeztem kizárni tévedést, tehát az először CorelDRAW X6-ossal jelentkező probléma után Worddel is ugyanez volt, sőt, sima Windows nyomtató-tesztoldal esetében is. Ezen kívül egy másik gépre (netbook) is telepítettem a HP-tól letöltött PCL6 meghajtót, és ott is a fenti két sor kinyomtatásával kezdte a nyomtatásokat. Tehát csak a firmware-re tudok gondolni... és a HP-munkatársak összes felmenőjére. Van valami javaslatotok, tippetek? Ki lehet okoskodni valamit a kétsoros üzenetből? Remélem, megadtam minden fontos adatot! Előre is köszönöm az érdemi válaszokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák