Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • antivirtuoz

    tag

    válasz QwErTy42 #7933 üzenetére

    Kedves QwErTy42 és Epzon!

    Köszönöm szépen a válaszotokat.
    Nagyjából már megvan, hogy melyik nyomtatót választom.
    Viszont feltennék még pár kérdést.
    1. Néhány gyártó feltünteti a készülék specifikációjában a javasolt havi nyomtatási számot (pl. 300-1200 oldal). Ezek is az ISO szabvány szerinti ~5% lefedettségű oldalak, vagy tetszőleges telítettségű oldalakra vonatkozik a megadott intervallum?
    2. Lézer vagy tintasugaras? Tudom, fura, hogy ezt pont most kérdezem, amikor már nagyjából meg is van, hogy melyik nyomtatót választom, viszont gondoltam, elolvasom, hogy hozzáértő emberek mit javasolnak, mi alapján válasszunk nyomtatót, s ezekben az írásokban szinte kivétel nélkül mind azt írják, hogy a lézerrel sokkal olcsóbb a fekete-fehér nyomtatás. Megnéztem egy Samsung és néhány HP lézert, viszont azt találtam, hogy az ISO szabvány szerinti kapacitással számolva magasabb oldalköltséggel dolgoznak a lézerek, mint a most számba vett tintasugarasok. (A cikkek nem régiek, 2-3 évesek.)

    Az Epson L sorozatú nyomtatókról lényegében már lemondtam, ugyanis -mint már írtam- azt látom, hogy 60-70 ezerért kapok rengeteg festéket, nagyon alacsony nyomtatási költséget, viszont egy kb. 10-15 ezer forintos készüléket 1 év garanciával. Ha egy év múlva bemondja az unalmast, akkor egy évre kifizettem 60-70 ezret, s vehetek egy újat.
    A Canon MX925 igazából vonzó, viszont hiába vettem fel a kapcsolatot a Canon szervizzel, valamint háromszor is a Canon Mo. ügyfélszolgálatával, nem árulták el, hogy a fekete patronnak (amivel képeket szeretnék nyomtatni szürkeárnyalatosban) mekkora az oldalkapacitása, így pedig (ISO ide vagy oda) nem lehet megállapítani az oldalköltséget.
    Jelenleg úgy érzem, hogy a HP Officejet Pro 8600 (nem plus) lesz a befutó, ugyanis ez mindent tud, amire szükség van (mondjuk a fax az nem kell*), és az oldalköltségek is nagyon tetszenek. És 3 év garancia!!!
    Tudni kell, hogy a most tönkrement HP tintasugarassal nagyon drágán nyomtattam: kb. 18Ft ff, 24Ft színes (ISO szerint).

    *Használ ma még valaki faxot???

    [ Szerkesztve ]

    "A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein

Új hozzászólás Aktív témák