Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz epzon #8714 üzenetére

    Szerény, talán pontatlan megítélésem szerint az L széria egy Epson féle tintatankkal kiegészített fapados (multifunkciós/)nyomtató prémium áron. Ami, ha úgy tetszik, kissé ironikus módon célzottan azokat húzza le, akik spórolni szeretnének. (Aki mégis ezt választotta, az kérem ne vegye magára, ebben a magánvéleményben az egyéni preferenciáim is benne vannak.)

    Persze, aki nem akar vele foglalkozni, vagy lusta hozzá, esetleg ügyetlen a tintatöltéshez vagy utólagos CISS beszereléshez, vagy magáért a kényelemért és nyugalomért szeretne gyári megoldást, annak jó, de ez nem az én világom. :N

    Én szívesen töltöm meg magamnak a patront, és így sokkal olcsóbb még akkor is, hogy nem a legolcsóbb gagyi, hanem értelmes minőségű tintát használok hozzá. Olyan sokat pedig nem nyomtatok, hogy megérje a CISS, ezért vettem hozzá ARC patront, nem CISS-t, és nem is nézegettem komolyabban az L sorozatot. És persze, gagyi kínai a patron, mert milyen lenne. De tudom hogy néz ki belülről az EPSON patron, az sem a NASA-nál készült az űrhajósoknak, de az utángyártó kínaiak is kitesznek magukért ahhoz képest, használható minőséget produkálnak az árukért, csak nem kérnek pénzt a márkanévért (persze ezt is meg kell nézni, hogy milyet vegyen az ember, ne a leggagyibbat).

    És mindez nem változtat azon, hogy az első oldaltól kezdve csíkoz, még mielőtt töltött patront tettem volna bele. Ez az, ami nem jó jel nekem azután, hogy eleve féltem az Epson-októl. :U Komolyan úgy ültem neki, miközben húzogattam le róla a gyári rögzítő/védő szalagokat, hogy "na ez most 50-50%, hogy bekapcsol-e egyáltalán, aztán megint 50-50, hogy nyomtat-e vagy sem, ismét 50-50, hogy hibásan vagy hibátlanul". Úgyhogy sajnálom, mert plusz költség, idő, munka lesz cseréltetni, de nem igazán lepett meg, hogy hibásat fogtam ki. Az előző HP nyomtatóm után (pedig az sem volt drágább vagy komolyabb, illetve az is megdöglött kicsivel 1 év után) ez most nagyon "olcsó műanyag" érzésű kivitelezés számomra.

    Amin esetleg gondolkozom, hogy egy XP-600-ast kérek helyette, mert abban az adatai szerint már egyel komolyabb nyomtatófej van (3 helyett 1.5 pl cseppméret, kétszer annyi fúvóka színenként, stb), így talán jobb minőségű, és ettől esetleg megbízhatóbb, mint az XP-405. Csak ott a kétféle fekete tinta megléte nem tetszik, sima CMYK rendszert akarok.

    Nem tudom, hogy esetleg működik-e (teljes körűen, akár Photo módban is) az XP-600 úgy is, ha nincs is benne csak az egyféle fekete patron?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák