Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabifotos

    senior tag

    Én már régóta kínai CISS-t használok Canonhoz! Nekem semmi probléma nem volt vele, vagy ha volt is az az én hibámból fakadt.
    Az Epson L szériájáról az a véleményem, hogy durván túlárazott. Amikor elkezdték kiadni a tartályos nyomtatókat, nekem már egy éve Ciss-em volt. Ráadásul a reklámja nem volt valami "csábító." Emlékszem, hogy találtam egy pdf-et amiben leírták miért jobb a kínainál az övéké. Ott volt a fotón a tartály miközben feltöltötték és mellette a kínai tartály és egy csupa tintás kesztyű. Ááá értem, szóval az Epsonnak azért jobb a rendszere, mert nem megy a kezemre a tinta... :DD Ha belegondolunk ezek csak műanyag csövek, amik a fizika törvényeivel "működnek". Egyetlen pozitívum szól az Epson mellet, mégpedig az eredeti tinta minősége. De miért ne tölthetném én bele a kínai tartályomba az Epson tintát, és ugyan olyan minőséget kapok, sokkal olcsóbban.?! (persze ha Epsonom lenne...) De utángyártott tintából is van rendes minőségű, csak nem az ITMediaban és hasonló helyen kell venni!
    Szerintem aki tölthető patront vesz az már nyugodtan vehet CISS-t is. Én van, hogy nem nyomtatok 2-3 hétig és semmi gond nincs belőle. 2-3 hetente 1-2 oldal pedig nem olyan sok, és így töltögetni sem kell.
    Az összeszerelésről: A kínai ciss esetenként még kevesebb "szerelést" kíván mint az Epson L széria, mert pl. én is úgy kaptam a rendszert, hogy a tinta is benne volt tehát csak a patront kellett betennem a nyomtatóba és kész is.
    Most nem az Epsont akarom szidni, csak azt akarom mondani, hogy akár 12 ezerért is felszerelhető ciss-sel a nyomtató, használható eredeti Epson tintával és hülyeség kifizetni az Epsonért a sok pénzt. Még egyszer mondom, ha a kínai ciss nem működik akkor nem a termékkel van a baj, hanem a felhasználóval...
    Én átlagos használat mellet évente egyszer feltöltöm a tartályt és sosem aggódok a nyomtatás miatt. Ezek után miről beszélünk?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák