Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz epzon #8899 üzenetére

    Hadd szóljak bele én is a vitátokba. Havi néhány száz, néhány ezer oldalnál akinek gondot okoz, hogy 5 Ft-ért vagy 10 Ft-ér nyomtat ki egy oldalt, azt nagyon sajnálom. Ezek azok az emberek, akik egyetlen hétvégén elbuliznak több tízezer forintot, de nincs havi néhány ezer forintja arra, hogy kinyomtassa az egyetemi jegyzeteit. Az ilyenekkel nem kell foglalkozni, teljesen mindegy nekik mennyi egy oldal költsége, úgyis utángyártott szarokkal fogja hazavágni a nyomtatóját. Aki pedig megteheti, hogy rászánja néhány doboz cigaretta árát a nyomtatásra, az nem fog epsont venni.

    Viszont van a másik véglet, aki több tízezer, több százezer oldalt nyomtat havonta, ők nem lesznek elájulva a te 5 Ft-os lapköltségedtől. Havi százezer oldalnál minden forint havi százezret jelent nekik. Arról meg nem is beszélve, hogy naponta vehetnének új epson nyomtatót, mert széthullanának.

    Mutatok én neked olyan nyomtatót, aminek 90 fillér egy oldal nyomtatási költsége, és havi háromszázezer oldalt röhögve kibír: Microplex SOLID 50A3-3 Ehhez a 30000-res toner ~8e Ft (csak tonerport tartalmaz, semmi mást), egy OPC film 60000 oldalra ~20e Ft, és a felújító készlet 300000 oldalanként ~100e Ft (Fuser unit ~70e, transfer roll ~30e, és pickup roll-ok, filléres tételek). A beszerzési ára sem vészes, ~2m Ft.

    Egy ilyen nyomtatót meg lehet javítani (évekig ilyeneket (is) javítottam), nem úgy mint az epsonokat:

    Itt viszont nincs henger, ezért jó a tintás, egyszerűbb a szerkezet = kisebb hibalehetőség

    Ha egyszer bedöglik, kidobhatod a kukába. Viszont hajtottak meg úgy microplex nyomtatókat, hogy csak pislogtam a lapszámlálón, havi 5-600e oldalakat nyomtak velük, és simán bírták, mivel minden kopó alkatrész egy mozdulattal cserélhető benne. És a tapasztalat azt mutatta, hogy a toner kivételével minden más alkatrész 50-100%-al tovább bírta, mint a gyári érték.

    Szóval ne legyél annyira elájulva az 5Ft-os lapköltségedtől, mert vannak jóval olcsóbban nyomtató készülékek is. A microplex csak egy példa volt, van a dataproducts-nak, a xeroxnak - és sorolhatnám még hajnalig - olyan nyomtatója, ami jóval 1 Ft alatti lapköltséggel nyomtat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák