Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    sziasztok,

    vettem lassan 2 hónapja használtan egy canon 17-85 is usm obit, elég faszán is működött, nagyon gyorsan és pontosan fókuszált, hibátlan volt, úgy éreztem hogy sikerült egy jó utazózoomra szert tennem.
    sajnos 1 héttel ezelőtt (természetesen a nyaralás majdnem legelején), teljesen váratlanul néhány fénykép elkészítése után, egy kattintáskor Err 01 hibát dobott a gép. kikapcsolás-bekapcsolás után újra működött tökéletesen, 5-6 kép múlva megint ugyanez a hiba és így tovább. amikor kiírja ezt a hibát és belenézek a keresőbe akkor sokkal sötétebb a kép a megszokottnál.
    kb 1 napig próbálkoztam vele hogy hátha csak bepárásodott és majd elmúlik, steril gézzel megtisztítottam az érintkezőt is, de nem javult semmi. azóta már fókuszálni is csak ritkán fókuszál be, mozog a lencse, állít 1et előre 1et hátra és utána semmi, képet sem lehet ellőni vele. aztán ha mégis akkor Err 01 hiba. :( pedig előtte amikor próbálkoztam akkor úgy általában 5-6 képig működött, utána hibát írt, majd kikapcsolás bekapcsolás után újból lehetett vele pár képet lőni, aztán ismét hiba... :(((

    így első ránézésre mi romolhatott el, és kb mennyibe lenne a javítás?
    50ért vettem, nyilván nem szívesen költenék már rá sokat. ha túl sokba kerül akkor mennyiért lehetne eladni így hibásan, lenne rá vevő egyáltalán?

    még jó hogy bepakoltam a kit-obit is, különben egy rohadt kép nem készült volna a nyaralás alatt

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák