Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz vampire17 #11538 üzenetére

    Nyitásérzékelőt is szerelnek, sőt, régen ez volt az alap, mert a mozgásrézékelő drága volt. Gondolom azért látni ilyen házakat mostanában többet, mert a riasztós kedvezőbb ajánlatot ad a csak mozgásrézékelős rendszerre. És ha be van húzva egy DSC vagy egy Paradox minden nyílászáróhoz, megfelelő kábellel, akkor az kb. örök élet, és ezt könnyen megcsinálja a faluszéli riasztós is. A végére a központ helyett vagy mellett mindenki olyan smarhome cuccot tesz amilyet akar.

    Nulla miatt annyira nem értetlenek már, több ismerősnek is szó nélkül megcsinálták mostanában, az egyiknél ráadásul kérés nélkül. Nagyon régóta kell a buta dimmeres kapcsolóknak is (nem mindegyiknek persze), elég csak megmondani hogy ilyet akarsz, aztán vita lezárva. Meg egyébként is, húzza oda, aztán kész.

    A gyengeáramú dolgok (rs485, ethernet) már más kérdés, de ezeket nem is szabad villanyszerelőre bízni. Vagy hívni kell megfelelő szakembert/csapatot (nyilván nem lesz olcsó, de hát ha az ember majmot akar, akkor vegyen neki banánt is :) ), vagy magának behúzza. Igazából bármilyen random irodaház tele van ilyenekkel, és azokat is megcsinálták valakik, és általában nem villanyszerelők. A dolog általában ott megy félre, hogy tőlük rendelik meg ezeket, ők meg persze elvállalják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák