Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz Saughassy #28740 üzenetére

    Én nem ragaszkodnék a végletekig elavult őskövület (4 éve jött ki utolsó frissítése...), ráadásul zárt forrású Rflink-hez

    Annak idején nálam is produkált olyanokat, h alkalmasint másként ismerte föl tökugyanazt a szenzort. RTL_433 alatt helyből megoldódott minden ilyesmi, + fölismert olyat is, amivel az Rflink semmit nem tudott kezdeni.

    Nem utolsósorban pedig nem közvetlenül, hanem MQTT-n keresztül használom, aminek az is előnye, h a retain mód miatt rendszerindítás után akkor is azonnal van értéke egy szenzornak, ha az már fél órája nem is jelentett, ráadásul ha egyszer bármiért lecserélném vmelyiket, akkor annak továbbra is ugyanazt a beszédes, pl. "sensor.homerseklet_eszaki_fal" nevet adhatom, mint a korábbinak, így föl sem merül az általad említett probléma.

    Amúgy a HA states adatbázis táblájában egyszerűen (pl. PHPMyadmin addonnal, de ez parancssorból sem vészes) lecserélheted egy korábbi entity_id előfordulásait vmi másra (bár ez egyébként sem hosszútávú tárolásra való adatbázis: arra vagy külön InfluxDB-t célszerű használni, vagy a nemrégi bevezetett hosszútávú statisztikai megoldást, ahol naponta max. 24 rekord képződik, az adott óra átlag-, min- és max. értékét eltárolva)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák