Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • piglet76

    tag

    válasz nemurea #5117 üzenetére

    Nemurea:

    A helyzet az, hogy az Openmediavault "hivatalos" blog oldala adja be a Wiki-s linket, és ez számomra elegendő, volt, ahhoz, hogy belevágjak a frissítésbe... Ahogy írtad, valóban lehet, hogy félrevezető...

    Lovi27:

    Nem maga a telepítés az, ami bonyolult, arra még én is emlékszem. Az alapvetően egész gyorsan, és egyszerűen lemegy, Az utána való beállítások azok, amik szerintem nem csak nekem, hanem még sok felhasználónak is gondot okoznak. Megosztások, jogosultságok, felhasználók, stb beállítása a jól működő rendszerhez.Többek közt, hogy melyik backup lehetőség az erősen javallott. (Mert azt azért te is tudod, hogy a Clonezilla mellett még ott van kb, 5 rendszermentési lehetőség. Mi alapján döntse el a felhasználó, hogy neki mi a szimpatikus, ha eddig nem volt rá szüksége? :U )
    Az összefoglalók célja a hasonló topikokban nem pont az, hogy a kezdő kapjon segítséget arra, hogy mit, hogyan érdemes csinálnia? ;) Biztos, hogy neked ez már csuklóból megy, de könnyebbé tenné többek életét. :K Ezzel nem személyeskedni akarok, komolyan kérdezem.

    Mindkettőtöknek azt tudom mondani, hogy természetesen láttam a figyelmeztetést, és nem arról van szó, hogy lényegtelennek tartottam, hanem arról, hogy az ember bizalommal van egy termék iránt. Főleg, ha már használta is! Nekem a 2-es stabil volt két évig. Miután a 3 már nem béta reméltem, hogy tényleg olyan fázisban van, hogy lefut rendben az upgrade, a korábban taglalt okok miatt.

    Egyelőre azért nem akarok a 3-al újratelepítést végezni, mert ott van cca. 8tb cuccom 3 meghajtón. Alapvetően tartok tőle, hogy valahogy elveszik az adat, vagy, hogy az említett más pluginek miatt mégsem tudom működőképesre beállítani, és akkor pont ott tartok, ahol most! Persze, ha én is "profi" lennék, akinek már az vérében vannak a beállítások, akkor könnyebben menne a dolog, de nekem így szenvedős, és nem akarok utána még egyszer nekifutni, immár a régi verzióval, ahhoz, hogy működjön ismét a rendszerem. :(

Új hozzászólás Aktív témák