Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandus99

    őstag

    válasz Xray-1 #71006 üzenetére

    Köszönöm neked is.

    Beszereztem a gépet most próbálok okosodni úgyhogy minden info jól jön.

    Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

  • a2d2

    addikt

    válasz Xray-1 #71006 üzenetére

    Szia!

    Valóban sok múlik a tejen.
    Próbáltunk már mindent az évek alatt, sok gyártó különböző tejeit, "házi" tejet a vásárcsarnokból és ilyen utcába bejövő kocsiból (ezekből amúgy jellemzően fos lett a joghurt, gondolom az extra minőségű tejet felvásárolják a multik a maradék meg megy ezekbe). Aztán kipróbáltuk a zöldfarm-os biotejből készült joghurtot és azóta (pont egy éve) csakis azt vesszük joghurtnak. Érdemes kipróbálnotok.
    Joghurtból is próbáltunk több fajtát, volt régebben a 4-es csomagolású zöld döbözös LIDL natúr joghurt ami nagyon jó volt, de szerintem az megszűnt mert nem láttam mostanában. Szóval joghurtból is vettünk mindig egy ilyen zöldfarm joghurtot és azt osztogattuk el a 12 üvegbe.
    Szóval ez egy bevált recept.
    Ja és belekeverünk a 2L tejbe egy evőkanál cukrot is, ez is elősegíti a kultúra terjedését.

    Ez a probiotikus kultúra csak első blikkre drága. Postával kb 9e Ft-ra jön ki, és 250-500L tejhez való.
    Magyarul 250L-el számolva is csak 36Ft-ra jön ki egy literhez való és állítólag ebben jóval több lesz az élő kultúra így mint bármilyen boltiban, mert azokat még a végén pasztörizálják.

    Persze most még a kísérletezés megy vele, meg a strigulázás hogy mennyit hozunk ki belőle, mert csak úgy hasraütés-szerűen beledobunk pár kis bogyót a tejbe, nem tudunk tizedgrammokat mérni.

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák