Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz CSD-Man #3369 üzenetére

    Üdv!

    Ha fontos adatok vannak rajta, akkor esetleg rá lehetne nézni egy adatmentő programmal, mint pl. a GDB, EaseUS stb. Vagy kipróbálni egy Live Linux alatt, hogy a Windows ellenében az hogyan kezeli. Ha ezek nem boldogulnak vele, akkor meg el kell vinni adatmentő szakemberhez.
    Ha nincs igény az adatmentésre és van még rá garancia, akkor adja magát a csere lehetősége.

    A fentiektől eltérő esetben lehet egyéb dolgokkal is próbálkozni. Bár azt nem ártana megadni (screenshot), hogy a Windowsban pontosan hogyan jelenik meg. A 2303 PRAM boot device gondolom az eszközkezelőben van, de mit mutat pl. a lemezkezelő, fájlkezelő, egyáltalán nem lehet hozzáférni a tartalmához? Linux alatt sem?

    A neten egyébként ugyanilyen problémára van több találat is: —► [link], [link], [link], [link], [link], [link].

    Olyan, mintha a pendrive-ban lévő USB-chip típusát (Phison) jelenítené csak meg, de hogy ez most simán visszaállítható a linkekben lévő módszerekkel / programokkal, vagy teljesen megadta magát a pendrive, azt nem tudom... :F

    Illetve az előbbiek alkalmazása előtt Windows alatt lehet esetleg megpróbálnám az eszközillesztőjét eltávolítani. Akár az eszközkezelőből manuálisan törölve, akár ezzel a módszerrel —► gép restart —► pendrive újracsatlakoztatása. Valamint több USB-portban is kipróbálnám a pendrive-ot. Ha ezek nem oldják meg, akkor megkísérelném újraformázni / újrapartícionálni egy másik topik hozzászólásában említettek szerint.

    A fentebb említett egyes módszerekkel, illetve programokkal csak saját felelősségre próbálkozzunk! Különösen igaz ez a firmware-t babráló műveletekre, ahol rossz esetben akár "téglásíthatjuk" is az eszközt!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák