Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz Walter88 #1738 üzenetére

    Akkor szépen sorjában. :)

    Az, hogy eredetileg egy borotva szitája milyen szögben áll, az szerintem lényegtelen. Az a lényeges, hogy milyen irányba tud mozogni. Ha odanyomod a bőrödhöz akkor úgyis megpróbál a borotva ahhoz az ívhez idomulni. Persze csak ha tud. Ilyen szempontból az RQ1250-es fejlettebb, mert míg az RQ1050-es szitái csak kifele tudnak dőlni, addig az RQ1250-es szitái pedig kifele és befele is.

    Igen, az RQ1250-esnek tényleg "bumszlibb" feje van, de ez szerintem lényegtelen. A pajeszvágó is olyan formájú amilyen, ezzel sincs szerintem semmi gond. Nem zavaró egyik sem.

    Az RQ1250-esnek - és minden Philips borotvának - a "háta" teljesen fekete, matt gumi tapintású műanyag. Azért, hogy esetleg vizes kézzel is jól lehessen fogni. Az eleje meg tényleg teljesen fényes, úgy gyűjti az ujjlenyomatokat mint a fene, sőt sajnos a karcokat is. 1-2 napig volt nálam az RQ1250-es és vigyáztam rá, mint a hímes tojásra, de karcosabb lett, mint az RQ1090-esem 3 hónap alatt. Ilyen szempontból az RQ10** széria szerintem jobb, van benne fém, minőségibb a kidolgozása. Például míg az RQ10-es fejegység csatlakozója fém, addig az RQ12-esé már műanyag. Kérdés, hogy ez a későbbiekben fog-e gondot okozni, de szerintem semmiképp se tekinthető pozitívumnak.

    A Nivea-s cucc egy körkésével kapcsolatban csak annyit, hogy az RQ11** szériának is egy körkése van, mégse hallottam róla rosszat. Persze különbség biztos van, de nem hiszem, hogy életbevágó.

    Nekem nem száraz a bőröm, csak kis fehér pattanásszerű bigyók jelentek meg néha pengés borotválkozás után, ezért váltottam villanyosra. Szerintem a problémák egy részét biztos megoldja, de számításba kell venni, hogy - itt a topikban is találsz - olyan embereket, akiknek egyszerűen nem jöttek be a villanyos borotvák. Szerencsére ők vannak kevesebben, de ezzel számolni kell. A lényeg tényleg az, hogy gyorsan, szárazon borotválj, mivel a száraz, "kemény" szőrszálakat könnyebben vágja a borotva. Ilyen szempontból én két kategóriát állítanék fel villanyos borotválkozásnál. A száraz borotválkozást, amikor reggel van 3 percem, és éppen rohanok valahova, és az aznapi borostát kell lekapni, arra tökéletes. A nedves, géllel, amikor mondjuk egész hétvégén nem borotválkoztam, van időm bekenni, letolni, lemosni, after shave-vel bénázni és odabújni asszonyhoz. :DDD Most, hogy melyik a jobb... mindenki döntse el maga.

    És az RQ1090-esnél maradtam, mivel ha a fent említett reggeli száraz borotválkozásokat ütemezem be, akkor kb semmi különbség nincs az RQ10 és RQ12 között. Azonban - szerencsére - az RQ1090-es használható az RQ12-es fejegységgel, így szereztem be egy olyan fejegységet is, ha esetleg nedves borotválkozást szeretnék, vagy esetleg több napos borostát kellene letolni. Abban az RQ10 nem jeleskedik, 2 nap a max amivel gond nélkül pikk-pakk megbirkózik. Az RQ12 ezzel szemben egy hetes szőrt is simán letolja. Száraz borotválkozásra is használhatnám az RQ12-est, csak elég drága a fej hozzá, aztán a pénz nagy úr...

    Arról, hogy a HQ4806 és az RQ1050-nek a kései hasonlítanak-e, és ha igen akkor miben, nem tudok nyilatkozni. Csak a most piacon lévő Philips borotvákat ismerem. Ebben nem tudok segíteni.

    u.i.: Írtam egy privátot is, ha ráérsz kérlek válaszolj.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák