Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Látnok

    aktív tag

    Nos, akkor egy rövid értékelés:

    Tegnap megjött a braun series 5 590cc-3 típusú borotvám. A borotva teljesen más kialakítású mint a korábbi flexintegrálok. Szakítottak a korábbi "hagyományos" hasáb formával. így a borotválkozás során inkább a pengés borotválkozás során megszokott szögben kell az archoz nyomni, nem pedig merőlegesen tartva.

    Maga a borotva üzemi hangereje jelentősen halkabb mint a korábbi típusok ami mindenképpen pozitívum. Irritáció egyáltalán nem lépett fel, így ez megegyezik a régebbi modellel, ami szintén jó.

    A "pengék" kialakításán változtattak. A korábbi modellé merőlegesen álltak a szitára, vagy ahogy újabban hívják fóliára. A mostani pengék azonban párhuzamosak vele. Olyan mintha egy korábban perforált lemezt hajlítottak volna meg erre a célra. Ez jelentős eltérés, ennek hatására kicsit olyan kialakítása lett mint a forgópengés borotvák pengéje. Tehát valóban vág, nem pedig a szita hasadékán átbúvó szőrszálat a szita szövetéhez tolva nyírja. Ennek további következménye, hogy magát a pengét elvileg nem szabad a kapott kefével tisztítani, hiszen a penge kialakításából következően annak ellenálló képessége alacsonyabb, így élettartama is kevesebb. Ez persze nem feltétlen így igaz, azonban rögtön értelmet is nyer a vizes tisztítási lehetőség, illetve a borotvához kapott tisztító/kenő állomás.

    Nos az első benyomások ezek. Illetve egy kellemetlen élmény. A kapott hálózati kábelt nem sikerült hagyományos módon bedugni a szabványos aljzatba, mivel a csatlakozó "tüskéi" közelebb vannak egymáshoz. :W Emiatt egy hosszabbítót erőszakoltam meg vele, de ez semmikép sem tekinthető tartós megoldásnak, így már írtam a szállítónak, hogy küldjenek másik kábelt. Illetve keresek a közelben egy márkaszervizt, ők bizonyára tudnak adni olyat ami jó.

    A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!

Új hozzászólás Aktív témák