Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz Sanyi.mTs #88576 üzenetére

    Az Automata annó az év játéka lett és Game of the Year Edition helyett Game of the Yorha Edition lett a neve a fullos kiadásnak. Gyakorlatilag az alapjátékot és az összes DLC-t tartalmazza.

    A Replicant ahogy KaitouP is írta az eredeti NieR játék amit Nier Replicant és NieR Gestalt néven is ismer a nép. A különbség annyi a két játék között, hogy a karakter a Replicantban fiatal és Yonah a húga, a Gestaltban öregebb, és Yonah a lánya.

    Az Automata ~8500 évvel a Replicant után játszódik.

    A Drakengard kapcsolat meg amúgy nem túl szoros. Gyakorlatilag a Drakengard univerzum része a játék, de nem a drakengard "dimenziójában játszódnak" hanem egy párhuzamosban.

    Időrendi sorrendben, zárójelben az évszám:
    - Drakengard 3 (1000)
    - Drakengard 1 (1100)
    - A D1 egyik "poén endingje" (tényleg elég beteg) egy párhuzamos univerzumba visz a 2000-es évek elejére és az indítja meg a Replicant történetét ami majd a Automatához vezet
    - NieR Replicant (3465)
    - Nier: Automata (11945)

    Szóval mivel egy párhozamos univerzumban vagyunk nagyon sok köze a NieR-nek nincs a Drakengardhoz. A Drakengard 1 ráadásul nem is túl élvezetes játék mai szemmel (nemrég vittem végig) és az aurópai verziót eléggé rommá cenzúrázták. Olyan verziót játszottam ami japán szinkronos de angol feliratos (sose létezett ilyen, fan release) és nagyon sokszor nem ugyanaz volt a felirat mint a japán szöveg. Gondolom az európai piacnak túl dark lett a cucc, mert van benne egy-két tabu téma.

    Drakengard 2 nem canon, amiatt nincs a listán. Szerintem amúgy mind a Replicant, mind az Automata zseniális történet szempontjából. Mondjuk be kell valljam, hogy én nem csak a játékokat játszottam, hanem olvastam a könyveket, novellákat, láttam a stage play-eket, Yoko Taro interjúkat, stb. Szóval meg merem kockáztatni, hogy itt PH!-n nálam jobban senki nem merült bele az unverzumba. Emiatt is ugrok talán minden NieR posztra. :DDD

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák