Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • f27

    aktív tag

    válasz olbaidhun #13792 üzenetére

    igen a jobb oldali az egyszerűbb!
    a sony elég keszekuszán hozta nyilvánoságra a KES-400 és a KES-410 fejek mivoltát!
    ugyanis a KES410 fej bonyolultab kétrészről vetitett munkát végez! de sony szerint ez a típus az újabb! igaz én nemtúl sokkal találkoztam öszesen! és nem azért mert kevés gép fordúl meg a kezeim között,hanem egyszerűen a sony rájött hogy ez a fej nem stabíl és abbahagyta a gyártását! ez a képen is látható!
    miért is gondolkodott sony a kétlencsés fejen annó? és jelen esetben most miért gyártja őket 2év után ismét?
    nos a mikor szeretett gépünk elhalálozik(csak a fej) akkor valójában nem az egész fej hal meg hanem csak a diód gyengűl el! a KES400 esetében mikor a szervízből visszakerűlte a fejek javításra(újralézerezésre) mindkét diódát egyszere kellett kicserélni!hiába nem ment tönkre a DVD drésze!
    a KES410 esetében kilehetett cserélni csak a Blu-Ray diódát belőle!igaz ezt a fejet eléggé elbaxták és hamar kimultak!majd gyorsan abba hagyták a gyártását!
    most jelen esetben valamit alakítottak a fej szerkezetén és ujra duplalencsés fejeket használnak a slim verzó töbségében!nagyon nem vagyok még képben a slim javításával kapcsolatban mindösze 1db javítottam!persze nem azért mert anyira jók hogy nem romlanak el!! csak ugye még mind garanciás és a hivatalos szervizek vannak tele velük!
    mivel hoszabíthatod meg a konzolod életét?
    nos ez elég vitatós kérdés!
    szerény véleményem a következő!
    a gépet használd állítva!
    minden évben kikell takarítani és ujrapasztázni!
    jól szellőzött helyen tarcsd!
    probálj olyan kedvenc játékot találni ami nem használja a lemezt!(ez töbnyire nem megoldható!"warhawk" ez nem használja a fejet egyeltalán játék közben!

    sokan tojnak a gép karbantartására! sajnálják azt az 5K évente amiért egy szakember kitakarítja és ujrapasztáza a gépet!aztán mikor meglátnak egy YELLOV-os visszajelzést meg káromkodnak :DDD

Új hozzászólás Aktív témák