Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Mazsika #13928 üzenetére

    A HDCP egy szabvány okoska.

    A HDCP-nek nem több verziója, hanem többféle titkosítási kulcsa van, amelyek mind a szabványba tartoznak. Az egyes gyártók szelektálnak ezekből és nem teszik bele mindet a készülékükbe. Pontosan az általad beszúrt linkről idézek:

    "A működési elv előírásait a gyártók a gyakorlatban különböző formában alkalmazzák. Abban mindenki egyetért, hogy a HDCP kompatibilis jelútnak lehetővé kell tennie, hogy a forrás és a vevő eszköz összekapcsolódhassanak egymással és a rendelkezésre álló kulcsaikat párosítsák - vagyis ha egy szétosztót, hosszabbítót, mátrixot iktatunk a jelútba, akkor ezek nem blokkolhatják a két eszköz közötti HDCP kommunikációt. Az viszont már sok esetben eltérő, hogy a források miként viselkednek, ha a vevő vagy a jelút nem HDCP kompatibilis. Egyes eszközök, csak akkor blokkolják a kijátszást ha valóban HDCP védett tartalmat játszanak le, míg mások még a készülék menüjét (ami ugyebár nem HDCP védett) sem hajlandóak kijátszani ilyen esetekben.

    A másik sarkalatos pont a HDCP kulcsok száma. Míg a HDCP működési elve 40 db kulcsot definiál egy forrás esetén, a legtöbb gyártó - komoly összegeket megspórolva - nem teszi bele mind a 40 kulcsot a lejátszójába, ezért ezek az eszközök kevesebb mint 40 megjelenítővel párosíthatóak. Amennyiben egy lejátszónak nincs több szabad HDCP kulcsa a kimaradt megjelenítőkre már nem adja ki a jelet. Sajnos a gyártók ritkán teszik közzé, hogy mely eszköz pontosan hány HDCP kulcssal rendelkezik és ezzel igen komoly fejfájást okozhatnak a HDCP kompabilis szétosztó-rendszer tervezésénél."

    Magyarul vagy látsz képet, vagy nem. Adott esetben csak a menüt látod, de akkor azt hiba nélkül. Olyan nincs, hogy hol igen, hol nem. A PS3-akban legjobb tudomásom szerint (mind a FAT-ben, mind a Slim-ben) ugyanaz a HDCP protokoll van.

    Ha villog és a HDCP-hez van köze, akkor valószínűleg handshake-time probléma van, tehát vagy a PS3, vagy a monitor hibázik.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák