Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz olbaidhun #14817 üzenetére

    Már saját magadnak is ellentmondasz két külön HSZ-edben:

    "Azért elmesélném még neked DM-FAN, hogy a ps3 gép mégis csak elképesztő teljesítménnyel bír, keményen tesztelemés főleg az újabb címek (cod-ok, uncharted2, assasin creed2, gow3 újra, stb), és qvajó a hardver, nem is beszélve a GPU képességeiről!"

    "Egyetértek veletek, ez egy ps3 topic, maradjunk a ps gépnél és a JÁTÉKÉLMÉNYNÉL... Az elavult hardvereket felesleges tovább elemezni, mert ez egy ps3...
    Nem fut minden full-hd ben? Legyen (de ezt más programozókra bízva, megoldhatták volna). Egy konzolról beszélve több évesen már nem is ez a fő probléma. A HANGULAT, az exclusiv-ok és persze az élményfaktor(ez sajnos egyre kevesebb) ami főként számít.
    "

    "Szívesebben játszunk, nagy felbontású és/vagy szép játékokkal ps3-on (is)."

    Értem. Szóval brutál a gép, illetve mégsem, de azért így is jó, mert nem ez a fontos.

    Azért megjegyezném, hogy ez elsősorban egy szakmai topic. Aki adott esetben ide téved és tanácstalan, az nem elsősorban arra kíváncsi, hogy ki hogyan ítél meg szubjektíven egy játékot és hogy az mekkora "játékélményt" nyújt neki, mert ez abszolút nem objektív és ezt egyébként a Youtube videókról maga is meg tudja ítélni (ellenben a grafikai képességeket nem), a nem exkluzív címeket PC-n is ki tudja próbálni, látja, milyen a játékélmény. Ahogy mondtam, engem mai napig le tud kötni egy Wolf3D is, nekem mai napig élményt jelent egy-két régi C64-es cím is, elő is veszem emulátorral néha őket, játékélményben példásak, de ettől még a C64 nem lesz HD-konzol. Ezzel szemben ha nem világítasz rá arra, hogy a PS3-nak azért igencsak vannak gyengeségei pont olyan téren, ami a HD-konzol minősítését kérdőjelezi meg és ezek már eredendően megvoltak a tervezésnél is, akkor egy PC-szinthez szokott érdeklődő joggal hiheti, hogy hibátlan gépet kap a pénzéért, aztán meg otthon jön a meglepetés, hogy ja, mégsem és hogy egyes esetekben meg sem üti a teljesítmény egy középszerű PC-jét. Aztán mikor jön majd ide, hogy nem ezt olvasta a topicban, akkor meg megy majd a hallgatás (volt már rá példa), meg a szánalmas beszólások, hogy hát ez konzol, ez ilyen.

    Egy konzol (vagy akármi más) teljesítményét pedig igenis számadatokkal lehet mérni: felbontásértékkel, frame per sec-cel, grafikai részletezettséggel. Most vitatkozhatsz azzal, hogy erős az a gép, meg van benne tartalék, meg jó a GPU, csak nem érdemes, mert nem így van. A Sony nemrég félhivatalosan be is jelentette, hogy 2012-ben kapjuk a PS4-et, más alapokra helyezi a következő gépet, szóval alig másfél év és itt az új generáció. Szerintem ez mindent elmond.
    Nem tudom mikor érti már meg az az egy-két ember, hogy én nem szidom a PS3-at (akkor miért is vettem volna és használnám magam is), de a gyengeségeiről beszélni kell és nem lehet elsunnyogni, pláne nem egy olyan szakmai topicban, ami erre jött létre. Aki nem tud beletörődni, hogy ez a konzol közel sem hibátlan és nála ez az univerzum középpontja, az ne olvassa a fórumot, vagy ha már olvassa, akkor meg ne kérje ki magának a konzol ellen felhozottakat, mintha az egy személyes sértés lenne.

    "Mint igazi multis Mókus, mi lenne a véleményed arról, ha összekerülne egy DM multi (mert konkrétan erről beszéltél) meccsbe; pc és konzol játékos a saját platformjával?
    Ídézet DM-FAN:
    "semmivel nem ad kevesebb élményt a konzolos multi FPS játék sem,
    csak más, esetleg picit lassabb (ez sem feltétlen igaz), de nagyon is élvezhető."
    Mond mégis mennyire élveznéd, szeretnéd a játékot? Kb hidegzuhanyt kapnál minden alkalommal amikor
    "head-shot-nál a jobb fülét lőtted el a karakternek, vagy a bal szemét"
    Elmondaná neked egy remegő kezű újonc, melyik testrészed lőtte el először, és másodszor, stb..
    "

    Áruld már el nekem, hogy hol olvastál tőlem olyat, hogy össze akarnám engedni a PC-s multist és a konzolost saját platformján egy meccsbe! Annak ugyan mi értelme lenne? Ez hol cáfolja azt az állításomat, hogy a konzolos multi FPS sem ad kevesebb élményt?

    Ha már stílus

    "nem vagyunk kíváncsiak többen sem a szakmai véleményedre a GPU "szűk keresztmetszetéről"

    "Ülj csak az 50" tv-d előtt és örülj, h nőtt elég ujjad a joy-hoz, gondolj néha arra is, hogy miért is jó neked mindenkivel, mindig vitatkozni"

    "Azért reménykedem, h DM-FAN kolléga nem vezet!"

    Az ilyen és ehhez hasonló személyeskedéseidet meg tartsd meg a saját fajtádnak, emlékeim szerint nem személyeskedtem veled, arról meg nem tehetek, hogy neked és egy-két veled hasonló gondolkodásúnak fáj az igazság, nem tetszik ahogy fogalmazok és csak szubjektív dolgokkal tudod cáfolni a technikai tényeket. Majd ha legalább annyi felmerült kérdésre/problémára válaszolsz a topicban, mint amennyire mi itt egy páran az elmúlt 1-2 év során, akkor majd elhiszem, hogy frankó csávó vagy, de a személyeskedést akkor sem tűröm el senkitől, de amúgy is magadat minősíted vele.

    Azt meg ugye nem kell ecsetelnem, hogy a legutolsó alpári tahó paraszt sem gúnyolódik szellemileg vagy fizikailag rokkant emberekkel, neked mégis sikerült. Gratulálok hozzá! Büszke lehetsz magadra. Utólagos engedelmeddel kimoderáltattam.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák