Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Mákos7észta #14945 üzenetére

    Nekem plazmám volt előbb és után jött a PS3, mondjuk én elsődlegesen plazmát szerettem volna, már vagy 5 éve olvastam és fórumoztam aktívan a témában, mire kijött a számomra megfelelő tudású, vállalható plazma. Ezek után fél évvel később megvettem a PS3-at is, szerettem volna hatalmas kijelzőn, HD-minőségben játszani. Nem bántam meg. Ma már nagyon jók a plazmák és árban is nagyon korrektek, ár/érték arányban simán verik az LCD-ket, képtulajdonságokban is jobbak, játékra is alkalmasabbak, ugyanis input-lag mint olyan a plazmán gyakorlatilag nem létezik és a beégés veszélye is igen erősen lecsökkent, a képernyő és a fényerő teljesen homogén, a fekete az fekete, a színhűség briliáns. Egy normális 50"-os, 2009-es HD-Ready Panasonic plazma (50X10Y) már 200 eFt-ért megkapható, egy korrekt 50"-os fullHD pedig 260-270 eFt-ból (50S10) kijön. Az idei szériák kezdő árai is mélyen a tavalyiak alatt mozognak: egy felső kategóriás Panasonic 42G20, 600 Hz-es fullHD NeoPDP plazma jelenlegi ára 265 eFt körüli - tavaly ilyenkor a 42G10 ára még olyan 350 eFt körül mozgott, tehát érezhető az arányaiban alacsonyabb ár. Ez a TV karácsonyra eléri a 200 eFt-os árat, 50"-os fullHD plazmát pedig 250 eFt körül simán tudsz venni karácsonykor. A 3D plazmák is bejöttek idén, mondjuk ezek ára jelenleg még fél millió forint fölött van.

    Én a helyedben a TV-t venném először és utána a konzolt - inkább a kabáthoz a gombot, mint fordítva. Persze lehetnek mások az igényeid, de egy jó TV már konzol nélkül is nagy élmény - már TV-t nézni is teljesen más egy ilyen plazmán, filmet nézni meg pláne, főként ha van olyan lejátszód (pl. HDMI-kimenetes DVD, valamilyen médialejátszó, BD-lejátszó), amivel meg tudod hajtani. A PS3 egyébként ilyen szempontból is jó választás, mert BD-lejátszót is kapsz a személyében.

    A Slim-ből akkor érdemes 250 GB-ost választani, ha azon akarod tárolni a zenéidet, filmeidet, fotóidat, mert játékokkal igazából elég nehéz megtölteni, mivel rendszerint alig pár megát installálnak. Ilyen esetben viszont célszerűbb a nagyobbat venni, mert 250 GB-os vinyót nem feltétlen kapsz annyiból, amennyivel többe került a 250 GB-os a 120 GB-osnál, bár ezt üzlete válogatja.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák