Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Üdv!

    Nos, tegnap megvettem a PS3-mat. Sajna már elfogyott az 576-nál a PS3+GT Prologue 5 csomag 105 eFt-ért, viszont így meg jobban is jártam, mert a PS3+Spiderman 3 Blu-Ray+Blu-Ray távirányító kombinációt vágták hozzám 99 eFt-ért, ami elég jó ár szerintem, tekintve, hogy a Blu-Ray táv önmagában is 7 eFt, a lemez meg kb. 8 eFt. Mellé jött még egy Orange Box, meg egy GT5 Prologue, aminek most ment le az ára 10 eFt alá.

    Pár órai használat után azt tudom mondani, hogy nagyon oda van téve ez a gép, azért a Sony-nál tudnak valamit. HDMI-n keresztül kötöttem rá a PX80-ra és kapásból ment 1080p-ben a dolog. Ha jól rémlik 2.10-es firmware volt rajta gyárilag, amit rögvest frissített is a legutóbbi 2.41-esre, kb. 2 perc alatt megvolt.

    A Blu-Ray képminőség valami elképesztő, nagyon éles (nélhol már túlzottan is), plasztikus, feszes képet ad, 24p gyönyörűen érezteti hatását. Belenéztem az info-sávba, néhol 35 Mbit/s-re is felugrik a sávszél. Uhh... Hatalmas, hogy lejátszás közben is lehet a Blu-Ray menüjét böngészni, simán föléúszik a képnek. Szóval a DVD-hez szokott szemnek nagyon kellemes újdonságok jönnek elő.

    Az Orange Box-szal kezdtem, én abszolút nem érzem azt, amit páran mondanak, hogy gyengébb lenne, mint a PC-s verzió, nálam eddig röccenésmentesen fut, nem volt benne hiba. Igaz, hogy mondjuk kapásból úgy kezdte a telepítést, hogy sipákolt, hogy rendelkezésre állnak frissítések és le is kapta rögtön a 128 megányi update-et, szóval lehet, hogy abban sok korai bug-ot javítottak. Illetve egy kis hiba mégis volt: az elején, mikor nem sikerül átteleportálni Gordon-t és a laboron kívüli ablaknál jelenik meg (ahol Barney ledobja neki a feszítővasat) ott igencsak recsegett a hang, amit a teleport nagy hangorgiája válthatott ki (szerintem túlgerjedt). Ki kellett lépni, majd újra be, hogy megszűnjön a recsegés. Gondolom ezt a bug-ot még nem sikerült javítani, de mintha már más is írt volna hasonló hanganomáliákról az Orange Box-szal kapcsolatban. Miután regeltem a PS-Network-re, kipróbáltam a Team Fortress 2-t is, az is simán megy, nagyon mókás kis játék.

    A GT 5 Prologue-got is felnyomtam. Az Orange Box-szal ellentétben bőven meg lehet vacsorázni, míg fölpakolja magát a vinyóra (volt vagy 10 perc). Utána viszont gyönyörű látványt nyújtott, bár még csak pár körre volt időm, de az alapján szépen megcsinált játék az is.

    Szóval összességében eddig nagyon elégedett vagyok a géppel, stabilnak tűnik, nagyon kulturált a menüje, pozitívum, hogy jól használható a web-böngészője, a játékok jól futnak, szerintem a kontroller is megszokható, még FPS-hez is. Hangja nem sok van, melegedés terén nem hiszem, hogy számottevő hő jönne ki belőle, szerintem normális szinten mozog. Mindemellett szép. Szóval eddig nem bántam meg. Sajna most hétvégén nem sok időm lesz rá, talán vasárnap délutántól tudok leülni elé, akkor majd nyúzom még egy kicsit, aztán beszámolok. Remélem nem lesz vele semmi probléma, nem szeretnék a Sony hírhedt garanciális ügyintézési folyamatának részese lenni.

    Kösz a segítséget minenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák