Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz bwoay #5445 üzenetére

    Nem hagytam ki, említettem a PS2 chipet:

    "szerintem a PS2 chip sem lehet több párszáz forintnál."

    Ugyanis legjobb tudomásom szerint nem külön grafikus egységről, hanem csupán egy emuláló chipről van szó, ami a PS2-es környezetet rekonstruálja. A grafikus meghajtást a PS3 saját GPU-ja biztosítja, így tudod nagy felbontáson is megjeleníteni a PS2-es játékokat. Az emuláló chip előállítási költsége pedig minimális, ezen biztos nem kaszáltak nagyot.

    Az új processzort nemcsak legyártani kell, hanem megtervezni is, annak is van költsége, ami beépül az árába. Egyébként meg nem hinném, hogy egy kisebb csíkszélességű proci legyártása olcsóbb lenne, mint egy kevésbé precíziósé. Ha ez így lenne, akkor jelenleg már gyakorlatilag ingyen kéne kapnunk a Core2-es procikat a gépeinkbe, mert sokkal kisebb csíkszélességűek és több magjuk is van, mint az 5 évvel ezelőtti prociknak. A prociknál szerintem az előállítási költség gyakorlatilag konstans (a bonyolultabb konstrukcióknál esetleg enyhén magasabb), mivel gépsort kell rá legyártani, azt fenn kell tartani, az alapanyag ugyanúgy benne van. Ha megnézed, egy aktuálisan normális proci mindig belekerül mai pénzben kifejezve 40-50 eFt körüli értékbe, évszámtól függetlenül.

    Ergo szerintem a gépek előállítási költsége nem csökkent jelentőset (szerintem épphogy csak valamennyit), azonban a Sony árrése érzékelhetően lejjebb csúszott, amit én nem az egyszerűsítésnek tudnék be, hanem a PS3 kezdeti bukásának mérsékléseként.

    Én is inkább azt látom ennek hátterében, amit szasanyi is mond, az első PS3-ak megjelenésével visszaestek a még szintén gyártás alatt levő PS2 eladásai, és erről a fejőstehénről a Sony nem szeretett volna lemondani.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák