Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Parallaxis #1023 üzenetére

    A Note 2 egy műanyag telefon, ez igaz. Én két éve használom, annak ellenére hogy műanyag a hátulja, semmi baja nincs, pedig rendesen van használva (nem úgy mint a levegőn is karcolódó hátuljú fekete i5-ök annak idején btw ;] ). A MA teszt szerint 180 és 200 között volt az ára megjelenéskor, tehát nem 200+. Függetlenül az i6+ most 253.
    Nekem a Note 2 premier korában 126 ezer volt az előfizetésemmel, az i6+ (legkisebb, 16 gigás) ugyanazzal az előfizetéssel most 208 lenne. Árban tehát nem ugyanarról beszélünk. Kategóriában sem (a Note valóban nem prémium anyagú termék, sőt messze nem annyira volt exkluzív szerintem mint a korabeli iphone).

    Mindenesetre a Note 2-nek volt egy egységes designja, szappantartó volt. :DDD De nem voltak rajta design hibák. Véleményem szerint a szigszalagszerű keret hátul egy i6+ kategóriájú telefonon, ahol nyomatékosan hangsúlyozzák a design-t és annak fontosságát, hatását a felhasználói élményre, elfogadhatatlan mellényúlás.

    Valójában tovább megyek, az i6+-nak szerintem nincs saját design-ja. Egyszerűen így készült valahogy a tervezés során a tervezőprogramban: File / Open: iPhone6.psd, Resize, Save as...
    Az alsó és a felső felesleges rész a kijelző körül, de hát nem kell mondanom, rengeteg videós teszt kitért erre a yt-on, és valóban zavaró élőben is.

    Igazad van, hogy a kamera más telefonokon is kiáll, azonban más készülékeknél ügyeltek arra, hogy középen legyen, így az asztalon való használat közbeni billegés elkerülhető. Az i6+ esetében ez nem sikerült, láthatóan, érezhetően és zavaróan billeg és kopog a telefon, ha az asztalra letéve nyomkodod.

    Félreértés ne essék, én a magam részéről jónak tartom az i6+-t, és a jelenlegi generációban megjelent két készülék közül ha valamelyiket megvenném, akkor csak a +-t venném meg, a sima 6 nekem már kicsi, és a plusz amit az i6+ tud a simához képest, bőven megéri a felárat (ahhoz képest). Csak látom a hibáit, és nem fogadom el azt a képet róla, amit az érzelmileg túlfűtött rajongók lefestenek róla. Eddig az összes iphone készülékem design-ban annyira tetszett, annyira szépen meg volt csinálva, hogy vétek volt rá tokot tenni, ez az első, ami zavarna tok nélkül, mert a hátulja - szerintem - ronda.

    A 64 gigás verziót nézegetem, és amikor látom, hogy a díjcsomagommal az 220k, akkor azért észreveszem a hibáit is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák