Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz GEIL #2655 üzenetére

    vagy egyszerűen csak kételkedik pár dologban amit mások állítanak
    A kritikus gondolkodás - ősi magyar szóval szkepticizmus - előremutató. A kételkedés egy egészséges - bár ritka - ösztön, a lapperek lol kifejezés átvettséggel dolgoznak és mint sejt nem gondolkodik, hanem csak katonáskodik mind. Hogy látszólag érvel, ne tévesszen meg, saját kútfő nem jellemző.

    Hiába mondtuk nekik hogy nem azon fog múlni....nem értették.
    Hidd el, ma is megvan a megfelelője. Vegyük hozzá, hogy volt, akin 2 háború is átment, persze elég abból 1 is. A bizakodás, nyugalomkeresés, nélkülözés réme vagy tényleges megélése, veszteségek meghozzák, azon belül is kidomborítják a babonákat, rituálékat. Ma kényszerbetegségnek hívjuk: enyhébb formájában tömegeknél jelen van, csak nem divat nagydobra verni. Személyiségtípus/egyéni múlt függvénye is ki miben hisz, régen eleve lefedte a vallás és annak minden dogmája, körítése ezt a pszichológiai jelenséget, igényünket. Más szelek fújnak, de nem feltétlenül voltak ostobábbak a kezüket kulcsolók, mint a mai FB/TikTok-pörgetők. Sőt, fajlagosan nagyobb szégyenben vagyunk, mert régebbi időkben esély sem volt a falu okosságain túllátni, ma meg a többség számára hiába elérhető az infótenger, slágerzenéket hallgatnak és 1bites videókra izgulnak, ami azon túl van homályos feleslegesség, raccsoló, haszontalan tudósok játszótere (fújj tudósok!).

    (#2658) cappa72, Sog geoidos meg kissé túlreagálja, mert azt hiszi, hogy tudományról beszél a laposföld-hívő.
    Persze, a lappereknek mindegy, történetesen a tudomány írja le azt, ami rezonálni képes témán belül a falka állítására, így lesz áltudomány az övék, egyébként köze nincs semmilyen tudományhoz nyilván. De cserébe legalább vallásnak is méltatlan. Két sámli közé vannak esve eleve.

Új hozzászólás Aktív témák