Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boros44

    tag

    Sziasztok!

    Az én OnePlus 2-m épp most ment át egy garanciális javításon. Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat. Igyekszem leírni a javítás pontos menetét mások számára, mert nekem sem volt minden tiszta.

    Problémám az volt vele, hogy a home gomb nem volt eléggé érzékeny. Sokszor nem volt elég az érintés és erősebben kellett nyomni a home gombot, hogy érzékelje. Időnként bosszantó tudott lenni, szóval megelégeltem a dolgot és kérvényeztem RMA-t.

    OnePlus oldalán belépve a profilban van olyan rész, hogy service request. Ott lehet kérelmezni a dolgot (csak abból a profilból lehetséges, ahonnan rendelve volt a telefon). Egy űrlapot kell kitölteni értelemszerűen. Nekem ezután másnap jött is egy email, amiben leírták előre a követési számot és csatoltak egy úgy nevezett shipping label-t, amit ki kell nyomtatni 3 példányban. Ezen van rajta, hogy hova kell szállítani. Garanciális javítás során csak a hibás eszközt kell visszaküldeni. Jelen esetben csak a telefont magát kellett, még a styleswap hátlapot is levettem. Majd a telefont betekertem bubis fóliával és becsomagoltam egy kartondobozba. Egy shipping label-t a csomagba belülre kell tenni, egyet a külsejére kell ragasztani, hogy a futár tudja, hova kell vinni. Egy pedig megmarad neked.
    Ezeket a szállításokat az UPS végzi. Ha ez megvan, akkor a www.ups.hu oldalon van olyan menüpont, hogy csomagfelvétel igénylése. Ott kitöltöd, amit kérnek, és utána jönni fognak a csomagért. Te adod meg, hogy mikor jöjjenek érte (akár már másnap is jönnek).

    Július 27-én (szerda) átadtam a telefont becsomagolva a futárnak, majd elvitték Csehországba javításra (VSP Data végzi a javításokat). Majd nem sokkal utána augusztus 1-én (hétfő) délután már hozta is vissza megjavítva a telót. Még egy hétbe se telt az egész. A home gomb pedig olyan, mintha kicserélték volna. Ez már tényleg olyan, amilyennek lennie kellett. Épphogy picit hozzáér az ujjam, már rezzen is. Papíron azt írták, hogy valami nyomtatott áramkört cseréltek benne (szó szerint: replace PCBA - Printed Circuit Board Assembly). Gondolom azt, ami a home gomb alatt található.

    Én összességében nagyon meg vagyok elégedve a OnePlus garanciális javításával.
    Korábban csak rosszakat olvastam erről a fórumokon, de az mind hülyeség.

    Remélem ezzel tudtam segíteni valakinek! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák