Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz freelanced #12 üzenetére

    Biztos csak van wok tűzhely is, amibe csak bekötöd a gázt / villanyt, és mehet azon a főzőcske.

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz freelanced #33 üzenetére

    Ott mattul be/kormosodik be, ahol lesül a kaja. Mondjuk egy steak alatt. Azt olvastam, hogy steak-hez eleve nagy hőmérséklet kell és ott elvileg nem kéne probléma legyen, hogy odaragad eleinte. Fel kéne dobnia, amint megkérgesedett a hús. Ez így is történik, de mikor odakozmál, akkor ott foltot hagy a bevonaton. Ha elkezdem hidegen kapirgálni, akkor kb le is jön valamennyire a korom és alatta fényes. De csak durva súrolással, ami lekapja a bevonatot is. Szivaccsal esélytelen.

    Előmelegítés semmi extra. Mint egy normál serpenyőnél. Zsiradékkal felforrósítom, majd megy bele a husi. Néha az olaj vagy a vaj már füstöl kicsit, mire elkezdem. Elvileg az úgy optimális, nem?

    Savast nagyon-nagyon ritkán. Talán kétszer volt rá példa az elmúlt évben. De bolognai szósszal nem volt gond. Pedig egy napot benne volt lehűtve. Általában inkább csak olajban és zsírban sütök vele. Az se gagyi, tehát napraforgó olajat pl nem lát. Próbálok csak közepes és hosszú molekulaláncú zsírsavakkal dolgozni, mert állítólag csak ezek képeznek jó minőségű bevonatot.

    De steak-en kívül igazából bármi más is ha odakozmál rajta, az foltot hagy. Azt nem értem, hogy hogyan kellene így extra rétegeknek lerakódnia, hogy közben elszennyeződik a bevonat? Ezekre a szennyeződésekre meg nem rakódik új réteg; próbáltam.

    Ha meg véletlen tojást merészelnék sütni benne, akkor meg kb tönkre is tettem. :D

    [ Szerkesztve ]

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz freelanced #48 üzenetére

    nekem egy sima noname fazekam van ami kezeletlen, annal felmelegitettem es addig kenegettem belul olajjal, ameddig mar nem szivta be. sima repceolajat hasznaltam. elvileg sok hasznalattal ennyi eleg neki, de parhavonta ha nincs hasznalatban akkor ezt meg kell ismetelni.

    mosni sima csapvizzel es spongyaval, adott esetben felmelegitve. az az edeny inkabb csak 150fokon slow cookolni van, mert 2.7es.

    van itthon egy 6.3mas Staub, az kicsit univerzalisabb, viszont az cast iron viszonylatban a kiralykategoria. ertsd amikor azon agyalsz, hogy vilagos legyen az edeny belseje (konnyebb szemre tisztitani) vagy sotet (kevesbe hasznalodik), mert kb ennyi a fo kulonbseg a Creuset es a Staub kozott. viszont ez mar jellemzoen a 300+ euros kategoria.

    serpenyovel tobbretegu teflonos cuccokat hasznalok inkabb.

    steakezni jobban szeretek grillen :B, bar a Staubot pont amiatt vettem, mert telen hianyoltam a lassan sutott husokat.

    steakelni serpenyoben mondjuk en foleg olivaolajat hasznalok.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz freelanced #66 üzenetére

    Köszönöm a tippet, megnézem a nemesacél serpenyőket! :K

    #67proci985 : Na ez jó tipp lehet mert a Scanpan-t bár már feljebb is láttam, hogy írtad de valahol máshol is hallottam már róla.

    #68movax: Igen, eredetileg lehet 3-at mondott, nem tudom pontosan idézni mert bár próbáltam visszakeresni de valamelyik szintén hosszabb videója közepefelé mondhatta ezt és már nem találom melyik lehetett az.

    #69Donki Hóte: Jó, most ezt én kezdtem azzal, hogy kiragadtam a sok videója közül az egyiknek a kontextusából ezt a megjegyzést, amit azért tett a készítője, mert valami olyat látott, hogy fancy cuccokat használtak talán a sütés/főzéshez, mégsem lett jó/szép/neki tetsző a végeredmény. Ez most az én saram, hogy csak így bedobtam, de ezt inkább úgy kell érteni, hogy ennyi eszközzel már lehet bármit csinálni a konyhában, de ez kellene legyen a minimum, ezeknél kellene kezdeni, aztán ha ezek megvannak és tovább akar bárki lépni a konyhai felszerelések terén, hajrá, de ezek alap felszereléseknek számítanak amikkel sokminden (szinte bármi) jól, ízletesen elkészíthető.
    És csak azért dobtam be mert azért nálam is vannak edények, de pont ezek az alap dolgok (öntöttvas serpenyő, wok) nincsenek... Igaz, mostanában ritkábban főzök, de lassan helyreáll a rend a konyhában és ismét többet akarok főzni-sütni.
    Nekem az nehezíti a dolgot, hogy 1 emberre főzök (saját magamra) viszont a kész ételek és azon minőségének együttese miatt inkább próbálok jobb alapanyagokat keresni és magamnak tisztán, frissen megcsinálom.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz freelanced #93 üzenetére

    Sok zsírral nyilván, de a kedvencem a majdnem, vagy akár teljesen zsír nélküli rántotta, teljesen híg sárgájával. :)

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák