Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Cs1csó #56666 üzenetére

    Szívemből szóltál!
    És annyi, de annyi embernél látom, hogy semmi de semmi szüksége nins a laptop adta mobilitásra, de drágábban megveszi a szarabbat (teljesítményre) mert jajj ha kell akkor tudja hurcolászni. Aztán leteszi az asztalra, 5 évig meg sem mozdítja, maximum az éves nagytakarításkor.
    Jó példa erre egyik haverom. Volt egy egész jó kis asztali gépe, de eladta (mondjuk az anyja hülyesége volt). Na vett 2-3 éve egy GAMER laptopot, valami 380 ezerért, szép csili vili, világít a billentyűzet, meg FHD kijelző, meg asszem I5, meg 8GB RAM, meg GTX960M asszem. Persze részletre vette, mire végez a visszafizetésével vagy 600 ezret kell visszaadjon, és lesz addigra egy elavult gépe.
    Na egyszer elhozta hozzám, összemértük az I3-asommal meg a GTX950OC-mmel, és bizony elég sok területen jobban ment az enyém, vagy fej fej mellett ment a két gép. Ugye a mobil procik alacsony órajele, meg az M-es VGA-k, nem épp azonos teljesítményűek a hasonló nevű asztali társaikkal. Hát cimborám szörnyen csalódott volt, főleg, hogy mondtam neki h ugyanazt a gépet amit laptopban vett (és ami asztaliban erősebb lett volna az enyémnél) kb feléért megkapta volna.
    Hazavitte a gépet, és azóta is az asztalon használja egy helyben.
    Sok ember nem érti meg, hogy ez egy nagyon kompromisszumos és feláras extra, hogy ő hurcolássza a gépet, (bezzeg mi még anno, lan partykra meg ide-oda rendes asztali PC házakat meg CRT monitorokat hurcolásztunk, távolsági meg városi buszon).
    Ez pont olyan, hogy én sem vennék 707 lóerős Dodge-ot kétszer annyiért mint az alap, ha tudom h az év 365 napjából 364-ben ki sem mozdulok a városi dugóból.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák