Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz petipetya #121843 üzenetére

    Xiaomi Mijia electric shaver vs. Philips pt-727

    A Xiaomi első használatra alaposabban vág, illetve sokkalta hajlékonyabb és jobban követi az arc vonalát. Emellett kevésbé irritálja a bőrt az érzékenyebb helyeken, például a bajusznál vagy az ádámcsutkánál. Persze még új és éles, ám ennek ellenére érezhetően és láthatóan alaposabban tisztit. A vékonyabb henger alakú borotvatest fogása kényelmesebb, mint a vaskosabb Philips-é. Súlyra nem érzek különbséget.

    A Xiaomin a normál és gyors fokozat között csak időbeli különbséget tapasztaltam. Mivel reggel nem szeretek ezzel tökölni, így a gyors fokozaton használom (és szárazon, ahogy a Philips-et is).

    A Xiaomi egy fokkal halkabb a Philips-nél.

    A töltési idő egyértelműen a Xiaominak kedvez, hiszen 1-2 óra alatt megvan a Philips 8 órájával szemben. A töltés és a tárolás szintén a Xiaominak kedvez, hiszen ezt függőlegesen állítva lehet a polcra vagy éppen a dokkolóra helyezni, míg a Philips-et csak úgy letettem valahová. Apropó töltés, a Xiaomi az USB kábelnek köszönhetően bármelyik otthoni töltőfejjel használható, feltéve ha az megvan minimum 5V/1A (a telóm töltője 5V/2A, tehát tökéletes a kompatibilitás).

    Időközben a cleaning (tisztítás) funkciót is "kiolvastam" a kínai nyelvű manualból: ha a borotva (körülbelül 5 használat után) koszosnak érzi majd magát, akkor világítani fog a vízcsepp alakú led, melynek okán szükséges lesz folyó vízzel is leöblíteni (a hagyományos szájjal kifújom a borostát belőle az erkélyen módszer mellett).

    Vastag/sűrű szakállú/szőrű embernek pont annyira (nem) válhat be, mint bármely másik elektromos borotva a piacon. Nekem nem sűrű, általában 2 naponta borotválkozom, ám hosszú hétvégék alatt ennél több nap is eltelik köztük.

    Egyébként tavaly kipróbáltam egy hasonló ligában játszó Braun series 3-at is, amely mindkettőhöz képest hangos, és szinte sehol sem tudta maradéktalanul eltávolítani a borostát.

    Hosszútávon csak a Philips-el van tapasztalatom: egy új aksi és/vagy körkéses fej már nem érné meg a ráfordított összeget. Az majd kiderül, hogy a Xiaomi esetén lesz-e tartozék, vagy az új modellt kell majd megvásárolni. Összességében elégedett vagyok a Xiaomi-val, mert 12.000 Ft-ért (mindennel együtt) ez egy ajándék volt.

    [ Szerkesztve ]

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák