Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Breki

    veterán

    válasz w.miki #185001 üzenetére

    Mennyire hatékony az ózongenerátor ágyi poloska ellen?

    Napjainkban egyre többen alkalmaznak ózongenerátort az ágyi poloskák ellen, hiszen a készülék által előállított ózon gáz halmazállapotú, amely behatol a szőnyegekbe, falak repedéseibe, a bútorokon található kis résekbe, valamint az ágynemű szálai közé is. Ezért is gondolják sokan alkalmasnak az ózont a rejtőzködő rovarok kiirtására is.
    Ez önmagában kevés, de érdemes tovább vizsgálni az ózongenerátorok működését. Az ózon a kezelt helyiség levegőjét és egy un. ózonlapot felhasználva állít elő óznot. Az ózonkezelés során folyamatosan csökken a felhasználható levegő mennyisége; minél hosszabb ideig tart a folyamat, az adott terület levegőjének oxigéntartalma annál jobban csökken.
    Az ágyi poloskák testén számos légzőnyílás található, melyeket képes teljesen lezárni, amennyiben ez szükséges az életben maradáshoz. Amikor a rovarok az ózont belélegzik, ez a gáz károsítja a belső szöveteiket. Ezt követően a rovaroknak döntenie kell: meddig bírják ki oxigén nélkül és van-e esélyük elmenekülni a veszélyes környezetből.
    Egy szállásadó tapasztalatai alapján az ágyi poloskák elleni ózonkezelés nem egyszerű feladat. Bár hetente kétszer, 30-30 percig próbálkozott az ózonosítással, ez nem hozott eredményt, mivel az ózongáz nem hatékony a pete állapotban lévő poloskákra. Ahhoz, hogy valódi eredményt érjen el, 2-3 hétig minden nap alkalmanként maximum 2 órán keresztül kellett végeznie az ózonkezelést, egy nagy teljesítményű, óránként 10 000 mg ózont termelő géppel. Az ózon semmilyen hatással nincs a burokban lévő petére, de szükséges volt a napi kezelés, mert minél hamarabb szerette volna elcsípni a kikelt petéket, mielőtt megerősödnek és újra petéket raknak. A kezelések után min. 60 perces várakozás és alapos szellőztetés szükséges, valamint az ózonszint ellenőrzése ajánlott belépés előtt.

    Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák