Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz MarioAna #84944 üzenetére

    Biztos van bicskás topic, de kínai ócsó cuccokról van szó, így mégis itt kérdezném: ezek a kínai márkájú/koppincs bicskák mennyire jók? Van egy Victorinoxom, ahhoz képest. Jó lenne egy nagyobb pengéjű, de gyengébb minőséget már nem szeretnék.

    Közben megjött az Angle-Izer: kb. 1,5mm vetemedés van a 25 centiben (a végei elhúzzák, és ívelnek az egyenes szakaszok befelé). Az anyák menetes rész végén rettenet sorjásak. Ezt leszámítva olyan, mint a képen, amire való, arra jó lesz. Egyébként gyártják már belőle a fém kivitelt is, egyelőre még nem a legolcsóbb, de hátha megy még lejjebb ;)

    Spinnerből a lentebb szólóhoz hasonlóan én is acélgolyósat kaptam, holott kerámiagolyós volt meghirdetve... ha asztalra szorítom, ráserdítek egy hirtelent, akkor úgy két-két és fél perc után áll meg. A középső csapágy zajos, és ami még érdekesebb, lóg.

    Mindenféle fura alakzatokat rajzoló vonalzó (máshol spirográf néven is láttam): teljesen jól működik. Nyilván a csapágyazáshoz hasonlóan ez se új játék :D Három kerék, két különböző fogszámú lyuk. Ezen felül nem mindegy, hogy a kerékben melyik lyukba szúrod a tollat (más lesz a minta) illetve az se, hogy a fogazott nagy lyukban hogy áll a kerék épp (más szögben fog állni ugyanaz a minta -- célszerű a lyukat a külső fogasívhez közelre illesztve elkezdeni, hogy szabályos legyen a dolog). Tollal érdemes próbálkozni (golyós vagy zselés, esetleg cső... mindegy), cerka megkopik, mire körbeérsz... olcsó tollal érdemes próbálkozni, mivel gyorsan fogyasztja a betétből a kilométereket. Ebből aztán vannak mindenféle verziók... több fogaskerékkel, több külső gyűrűvel, nem kerek belső fogaskerekekkel... a téma nagyágyúja a Super Spirograph, aminél nem csak külső gyűrűk vannak, hanem gyűrűelemek is, melyekből pályák rakhatóak ki, illetve a variációk száma tovább tolható ki némi csellel. Ez utóbbi már $30 kölül van USA-ban, amire nyilván rájön némi ÁFA, meg nem csekély szállítási költség...

Új hozzászólás Aktív témák