Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adabra

    senior tag

    Sziasztok!

    Pár napja váltottam Nexus 4-re. Az első benyomások: szép, gyors, NAGY!

    Nexus One -ról jöttem, ami szerintem design-ban máig etalon: jó ránézni, kézbe fogni és hasnzálni, kellemes az anyagokból készült. Más kérdés, hogy a sokat istenített HTC minőséggel nem mindenben értek egyet: időnként (szerencsére ritkán) félre-reagáló érintés ézrékelés, elcseszett multi-touch, könnyen tönkremenő ki-be kapcsoló gomb és rosszul megkonstruált alaplapi flex-kábel (túl hosszú, és a feszüléstől kisebb ütésektől, esésektől hajlamos szétcsúszni egy csatlakozó)...
    Mindemellett nagyon szeret(t)em az N1-et (az utóbbi hónapokban CM7.2 alapú ROM-mal használtam).

    Ami az N4-et illeti: élmény használni, de van pár apróság, ami hiányzik/más:
    1. az állapotjelző LED (csupa nagybetű, mivel mozaikszó :-) ) nagyon kis hangyaf..nyi. Az N1 kidudorodó villogó trackball-ját a lakás másik végéből is jól lehetett látni (főleg, ha külön színeket használtam a egyes értesítés fajtákra)

    2. Szoknom kell a bekapcsoló gomb elhelyezkedését, mert az N1-et mindig a trakball-lal kapcsoltam be. Mondjuk ekkora készüléknél a jobb oldali bekapcsolás még mindig jobb, mint a felül lévő (erre talán majd a HTC is rájön valamikor...). Emiatt hajlok rá, hogy feltegyem a Touch Control -t. Először az ingyeneset, és ha beválik, akkor fizetőset a duplakoppintásos bekapcsolás miatt. Kérdés: ez működik a 4.3 –as stock kernellel? Azt tudom, hogy root szükséges, de az ingyeneshez azt írja a jómunkásember, hogy „PLEASE NOTE THAT WITH ANDROID 4.2.2 THIS WILL ONLY WORK WITH CUSTOM KERNEL”, míg a fizetősnél ez áll: „PLEASE NOTE THAT THIS WILL ONLY WORK WITH CUSTOM KERNEL”

    3. A CM-ben minden alkalmazásnak (aminek szerintem nem kell) letiltottam az internet hozzáférést, egyrészt a reklámok miatt, másrészt nem lehet tudni, hogy mit és kinek küldözget. Jól gondolom, hogy ez N4-nél is csak custom ROM-ok esetében áll rendelkezésre? Vagy elég a root + valami adblock szerűség?

    Egyébként a telefont „amerikai magánimport” útján vásároltam (jutányos 65 kHUF áron), és vettem hozzá egy ilyet (feketét), meg egy ilyet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák