Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz petipetya #47128 üzenetére

    Az utolsó bekezdésen változtatnék, mivel közben megkérdeztem a témáról a vidéki nyomozó ismerősömet whatsappon. Náluk jó hatásfokkal derítik fel ezeket a bűncselekményeket, és egyből lekérik az összes elérhető adatot a szolgáltatótól.

    Viszont ezek a lekérések egyszeri alkalmak, mivel erőforrás híján nem tudják hetente lekérni az adatokat. Sokkal jobb lenne, ha egyrészt a lekérdezések közben online kapcsolatban állhatnának a szolgáltatóval a gyorsaság miatt, másrészt pedig a szolgáltató folyamatosan tolná át az adatokat a hatóságnak például heti egyszer, hátha egy hét pihentetés után újra felbukkan az imei valahol.

    Azt elismerte, hogy itt Pesten nem nagyon foglalkoznak a telefon lopásokkal, főleg hogy tudatában vannak olyan dolgoknak is, miszerint xy hajléktalan nevén van ezer sim amivel bűncselekményeket beszélnek meg, ám csak legyintenek rá.

    A lényeg: azt tanácsoljuk, hogy érdemes feljelentést tenni és bejelenteni azt, ha a telefont ellopták. Az már más kérdés, hogy mindezt milyen hatékonysággal vizsgálják ki, ám azt tudom, hogy a szolgáltató többet is tehetne annál, mint amit most (nem) tesz.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák