Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltiz

    aktív tag

    válasz w333 #13838 üzenetére

    Itt a topikban mindenki "kicsit" (khmm) elfogult a nexusokkal kapcsolatban. Nekme is nexusom van, de nem látom ilyen borúsnak ezt a helyzetet.

    Azt elfelejtitek, hogy a google nem hardver gyártó, nem is volt, és nem is igazán akar az lenni. Ugye az eddigi nexusokat sem ők gyártották és tervezték, mindig más -LG, samsung- gyártotta ezeket. Tehát ez eddig is így működött, csak eddig mindig egy ilyen gyártó volt és nexusnak címkézték a produktumot, most meg majd lehet több ilyen gyártó és esetleg máshogy fogják hívni, de az biztos, hogy meg lesz különböztetve a többitől.

    A google-nak egy dolog miatt fontos a nexus vonal, egy fajta referencia, amivel megmutatták a többi gyártónak, hogy ilyennek kéne lennie egy aktuális felsőkategóriás androidos telefonnak. Irányt mutattak.
    De ehhez tulajdonképpen nem fontos, hogy önálló névvel egy önálló Nexus család létezzen. Az is elég, ha néhány gyártóval megegyeznek (ez az amiről most a pletyka szól), hogy majd ők -bizonyos a google által szabott feltételek mentén- gyártanak ilyen telefonokat, amiken stock android lesz, büntetlenül nyitható bootloader, kötelező támogatás stb. Aki ezt vállalja és tudja teljesíteni, az gyárthat "nexust". Nem olyan bonyolult ez.

    Én örülnék ha maradna a nexus vonal, de ha nem így fogják hívni, az sem érdekel, csak hozza ugyanazt a szintet -támogatás, stock droid- amit az eddigi nexusok. Ha több ilyen gyártó van az mégjobb, lehet válogatni.

Új hozzászólás Aktív témák