Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ToMmY_hun

    senior tag

    válasz Deck #19913 üzenetére

    Én pontosan arról váltottam. :)

    Körülbelül fél évig használtam az iPhone-t, előtte egy Samsung Galaxy S3 készülékem volt. Amiatt váltottam iOS-re, mert az a Samsung megbízhatatlan volt, sokszor voltak problémák a hívással sőt, egyszer be is döglött teljesen az alaplapon a vizsgaidőszak közepén, amikor nagy szükségem van a telefonom különböző funkcióira.

    Ennek okán váltottam a megbízhatónak titulált és számomra ezt bizonyítani is tudó iPhone-ra. Szép volt, jó volt de rengeteg kompromisszumot kellett kötni. Kicsi a kijelzője, gyenge a felbontása - a mai customerek számára elérhető csúcshoz képest -, rettenetesen sérülékeny. Utóbbi abban nyilvánult meg, hogy zsebben hordás mellett karcos lett a kijelzője, amit se az előd Galaxy S3-ról, se a mostani Nexus 5-ről nem mondhatok el.

    No de térjünk át a Nexusra. Gyors. Gyorsabb mint az iPhone 5, részletesebbek az animációk és az általános kezelése is sokkal gyorsabb. A kamerája legalább olyan jó, mint az iPhone 5-nek. Amíg párhuzamosan meg volt mindkét készülék, akkor leteszteltem a kameráikat és a Nexus egyáltalán nem maradt le, sőt...
    A kijelző nagyobb és szebb is, sokkal nagyobb a felbontása, variálhatsz színprofilokat rajta és mint már említettem, karcállóságban maga mögé utasítja az iPhone-t. Hangminőségre fülhallgatóval szubjektív véleményem szerint jobban teljesít mint az alma, de azért nálam mobil eszközök terén még mindig az iPad az, ami nekem a leginkább tetsző produktumot nyújtotta ezen a téren. A külső hangszóró viszont eléggé gyenge, az erőteljesebb, dinamikusabb hangzású volt az iPhoneban. Féltem a Nexus akksiidejétől is, de hiába megy 4-5 órát bekapcsolt kijelzővel, nekem nem tűnik sokkal rosszabbnak az iPhone 5-höz képest. Az iOS 7.1 megjelenése után gyorsult a rendszer, de cserébe eléggé gyorsan merülni is kezdett.
    Annak érdekében, hogy pár rossz tulajdonságot is mondjak a Nexusról, megemlítem a gumirozott hátlapot. Szerintem undorító dolog volt ezt rárakni, ugyanis fogásra valóban kellemes, de nem tudom normálisan zsebre rakni a telefont, mert iszonyatosan tapad a nadrág zsebéhez, nem egyszer ki is fordítja azt. További hátrány, hogy az androidos alkalmazások minőségben nem hozzák az iOS applikációk szintjét, legyen szó akár facebookról vagy valamilyen speciális alkalmazásról.

    Kicsit szerettem volna többet is írni, de most rohannom kell. Amennyiben kíváncsi vagy konkrét dolgokra, akkor kérdezz nyugodtan, remélhetőleg tudok rá válaszolni. Összességében nagyon örülök a cserének. Kezdetben nem voltam annyira lenyűgözve a Nexus által, de mára ez már teljesen megváltozott. Régen szerettem annyira és olyan hosszan telefont, mint ezt. :)

    C programmers never die, they are just cast into void.

Új hozzászólás Aktív témák