Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Just486

    senior tag

    válasz Dr. Oid #45396 üzenetére

    Összetett kérdés. Először is, ha a helymeghatározás be van kapcsolva, akkor a telefon folyamatosan jelenti a tartózkodási helyedet, amikből aztán statisztikákat meg grafikonokat hoz létre. Erről a felhasználó nem minden esetben kap értesítést (mondjuk, hogy soha). Ez alapesetben nem jár a GPS használatával, mert a környező wifi és adócella adatok alapján kerekít csak egy hozzávetőleges tartózkodási helyet. Az ikon, amit látsz, az kifejezetten csak a GPS modul működésére hívja fel a figyelmedet, és a helybeállítások alkalmazásai között jellemzően "magas fogyasztás" jelzővel listázódnak. Google Maps-nál például akkor jelenik meg az ikon, ha az alkalmazás előtérben van (ha háttérbe rakod, rögtön eltűnik), vagy ha navigációt indítottál, ilyenkor értelemszerűen a háttérben is bekapcsolva marad a GPS.

    Az, hogy volt egy alkalmazás, ami bezárás után is úgy hagyta a modult, az az adott program miatt van, viszont ha kikeresed az alkalmazások közül, a "kényszerített leállítás" opciót választva el kell engedje a GPS kapcsolatot... tehát elvileg nem kell a telefont újraindítani.

    Röviden ez egy bug, de nem a rendszeré, hanem a programé, amit vagy trehányul írtak meg, vagy nem elég felhasználóbarát a felület, és nem figyelmeztet arról, hogy az alkalmazás milyen esetekben, milyen feltételekkel fut tovább a háttérben.

    That unconquered country we call the future.

Új hozzászólás Aktív témák