Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabro0

    őstag

    Elérkezett a váltás ideje, végül második próbálkozásra lett egy elfogadható telefonom. Második, mert az első (Oneplus 5T) nem jött be.

    Szóval egy kis összehasonlítás a Nexushoz (16/2GB) képest, bő 2 hét használat után:
    - kamerák: minden szempontból jobb. A színek minden körülmények közt természetesebbek, éjszaka is meglepően jó fotókat lő. Stabilizátora is jobb. Előlapi kamera a N5-höz képest elképesztő. Nem gondoltam volna, hogy lesz egy telefonom, amibe értelmes szenzor kerül. Nincs szépítés alapból (de bekapcsolva is alig észrevehető [bár hidegen hagy, nem használom az előlapit]). Makróképeket nem nagyon lehet készíteni vele, ebben jobb volt a N5. A HDR képeket kicsit soknak érzem néha, hiányzik az a fajta arany középút, amit a N5-ben használtak. HDR nélkül pedig pont olyan csapnivaló képeket készít, mint a szeretett telefonunk.
    - sebesség: hozza az elvárhatót, bár a multitasking nem az igazi, ami kicsit lehangoló. Ennél azért jobbat vártam.
    - kijelző: Egy szó: (P)OLED. A fene vigye el. A minimális plusz akkuidőért és a feketéért beáldozzák a színhűséget és a sérthetetlenséget (kényesebbek az OLED kijelzők). Plusz még be is ég egy idő után, ha nem akarnád időben cserélni. Szuper.
    - akkumulátor: 5-8 óra kijelzőidő, használattól függően. Felüdülés a Nexus után. 3-4 naponta töltöm.
    - hangszóró: elég jó, ráadásul kettő van belőle :) (A Nexuson is szólt mindkettő, egy Magisk modot készítettem ehhez anno.) Ezt már eleve sztereóra tervezték. Hangerőben is többet tud, mint amire nekem szükségem van.
    - jack hangminőség: Na ezen a ponton visszalépés történt. Először is nincs beépített jack csatlakozó, csak átalakítóval megy. Az átalakító kábele pedig egy puha vacak valami, pár megrántás után kuka így ránézésre... Mindennek tetejébe Type-C-s, tehát a port se örül a ráncibálásnak... Hülye egy megoldás.
    Másik dolog, hogy nekem nem nyerte el a tetszésem a hangszíne, míg a Nexusé jó volt, ezt közepesnek mondanám. Külföldi tesztek írták nagyon erős jelet ad ki, a GSMArena tesztfelszerelését ki is akasztotta. Nos ezt én is meg tudom erősíteni, 50%-nál nem bírtam feljebb tolni, 32Ω-os fejhallgatóval.
    - notch: nincs :))
    - gombok: határozottabb a nyomáspont, viszont egy oldalon vannak és fordítva, mint szokták más gyártók.
    - méret: nagy, talán túlságosan is
    + vízálló

    Oneplus 5T (128/8GB)-hez képest:
    ++ kamera mérföldekkel jobb
    + vízállóság
    + zenelejátszás közben nincsenek mikrolagok
    + jobb a fogása
    ○ minimálisan drágább
    - nincsenek olyan jó hardveres gombjai
    - kijelző nem az igazi
    - nincs beépített jack csatlakozó
    - multitasking hagy némi kívánnivalót maga után

    És hogy milyen telefont írtam le ebben a jó hosszúra sikerült bejegyzésben? Google telefon továbbra is, de már a Pixel szériából, azon belül is a 2 XL (64/4GB). Annyival még kiegészíteném a kijező részt, hogy egy picit is oldalról nézve már kék a kijelző, de ez engem annyira nem zavar. Az már annál inkább, hogy közel se olyan szépek a színek, mint a Nexuson vagy az 5T-n. Koloriméterrel majd megpróbálok javítani rajt', de ez még odébb van.

    Maradok továbbra is a fórumban és van egy olyan érzésem ez a választás is kompromisszumos, az igazi utódot még mindig nem találtam meg. Talán egy Pixel 3, de annyit nem adok érte.

    vacs összehasonlítását (N5 vs 5T) itt találjátok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák