Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FőDudu

    addikt

    válasz noxon #18654 üzenetére

    Akkor egyjotanacs: hasznalj Chrome bongeszot az kepes azoldal tartalmat online leforditani.
    Eleg jo forditast csinal a lenyeget megerted belole.

    Extensionkent fel kell tenni a Google translate-et.

    Android CPU kormányzók magyarázta

    1: OnDemand
    2: OndemandX
    3: Teljesítmény
    4: energiatakarékos
    5: Konzervatív
    6: Felhasználóhely
    7: Min Max
    8: Interaktív
    9: InteractiveX
    10: nagyokos
    11: SmartassV2
    12: Scary
    13: Lagfree
    14: Smoothass
    15: Brazilianwax
    16: SavagedZen
    17 : Lazy
    18: Lionheart
    19: LionheartX
    20: Intellidemand
    21: Hotplug

    1: OnDemand kormányzó: Ez egy kormányzó haj kiváltó fellendítésének órajele a maximális sebességet a felhasználó által megadott. Ha a CPU terhelését, a felhasználó által abates, az OnDemand kormányzó lassan lépjen vissza végig a kernel frekvenciát steppings amíg nem rendezi a lehető legalacsonyabb frekvencia, illetve a felhasználó hajt végre egy másik feladat, hogy a kereslet egy rámpán. OnDemand kiváló felület folyamatosságának miatt A magas frekvenciájú elfogultság, de ez is egy viszonylag negatív hatása az akkumulátor élettartamát összevetve más kormányzók. OnDemand gyakran választják okostelefont gyártók, mert jól bevált, megbízható, és gyakorlatilag garantálja a lehető legegyenletesebb teljesítményt a telefont. Ez azért van így, mert a felhasználók sokkal nagyobb valószínűséggel szuka a teljesítmény, mint a néhány órányi extra akkumulátor-élettartam további kormányzója lehetett volna adni nekik. Ez az utolsó tény azért fontos tudni, mielőtt olvastam a kormányzó Interactive: OnDemand annak órajele a mérleg a mű sor összefüggésben. Más szóval, ha a feladat, hogy a kiváltó órajele rámpa elkészült, OnDemand megpróbálja mozgatni a minimális órajele vissza. Ha a felhasználó egy másik feladatot hajt végre, ami elindítja OnDemand a rámpán, majd az órajele ugrál minimális és maximális. Ez akkor fordulhat elő, különösen, ha a felhasználó gyakran többfeladatos. Ez is rossz hatással van az akkumulátor élettartamát.

    2: OndemandX: Alapjában egy ondemand a Suspend / Wake profilokat. Ez a kormányzó állítólag egy akkumulátor barátságos OnDemand. Ha a képernyő ki van kapcsolva, max frekvencia felső határa 500 MHz-es. Bár OnDemand az alapértelmezett kormányzó számos kernel és biztonságosnak tekinthető / stabil, a támogatás OnDemand / ondemandX függ CPU képes megtenni a gyors frekvencia váltás, amelyek nagyon alacsony késleltetésű frekvenciájú átmeneteket. Én is olvastam valahol, hogy a teljesítménye OnDemand / ondemandx szignifikánsan eltérő a különböző I / O ütemező. Ez nem igaz a legtöbb más kormányzók. Én személy szerint úgy érzem ondemand / ondemandx megy a legjobban a SIO I / O ütemező.

    3: Teljesítmény kormányzó: Ez a telefon zárolja a CPU maximális frekvencia. Bár ez úgy hangzik, mint egy csúnya gondolat, egyre több a bizonyíték arra, hogy a futás egy telefon a maximális frekvencia mindenkor lehetővé teszi a gyorsabb verseny-to-tétlen. Race-to-idle az a folyamat, amely kiegészíti a telefon egy adott feladat, például e-mail szinkronizálás, és visszaadja a CPU a rendkívül hatékony, alacsony fogyasztású állapotba. Ez továbbra is szükség van kiterjedt tesztelésen, és a kernel, hogy a megfelelően hajtja végre az adott CPU-C-államok (alacsony fogyasztású államok).

    4: energiatakarékos kormányzó, az ellenkezője a teljesítmény kormányzó, a Powersave kormányzó lezárja a CPU frekvencia a legalacsonyabb frekvencia által meghatározott felhasználó.

    5: Konzervatív kormányzó: Ez torzítja a telefont inkább a lehető legalacsonyabb órajele amilyen gyakran csak lehetséges. Más szóval, egy nagyobb és tartós terhelést kell helyezni a CPU mielőtt a kormányzó konzervatív program kérni fogja emelni a CPU órajele. Attól függően, hogy a fejlesztő már végre ezt a kormányzót, és a minimális órajele a felhasználó által kiválasztott, a konzervatív kormányzó ingadozó teljesítményt lehet bevezetni. Másrészt, lehet jó az akkumulátor élettartamát. A kormányzó konzervatív is gyakran nevezik "lassú OnDemand," ha ez segít, hogy az Ön teljes képet a funkciót.

    6: Felhasználóhely kormányzó Ez kormányzó, kivételesen Ritka a világ mobil eszközök segítségével tetszőleges programot hajtja végre a felhasználó számára a processzor működési frekvenciája. Ez a kormányzó körében gyakoribb szerver vagy asztali PC-k, amikor egy alkalmazás (például egy teljesítmény profil app) kiváltságokat kell állítani a CPU órajele.

    7: Min Max is él ez a kormányzó csak min és maximális frekvencia alapján munkateher ... nincs köztes frekvenciát használják.

    8: Interaktív kormányzó: Hasonlóan a OnDemand kormányzó, a kormányzó Interaktív CPU órajele dinamikusan mérleg válaszul a munkateher helyezett a CPU a felhasználó. Ez az, ahol a hasonlóság ezzel véget. Interaktív lényegesen rugalmasabb, mint a OnDemand, mert gyorsabb, méretezés maximális frekvencia. OnDemand ellentétben, amit majd felidézni mérleg órajele keretében a mű sor, a mérleg Interactive órajele folyamán egy időzítőt meg önkényesen a kernel fejlesztői. Más szavakkal, ha egy alkalmazás megköveteli a földi maximális órajele (azáltal, hogy 100%-os terhelés a CPU), a felhasználó végre tud hajtani egy másik feladat előtt a kormányzó kezd csökkenti a CPU frekvenciáját. Ez megszünteti a frekvencia pattogó tárgyalt OnDemand részben. Emiatt időzítő, Interactive is jobban felkészült, hogy kihasználja köztes clockspeeds közé eső minimális és maximális CPU frekvencia. Ez egy másik pro-akkumulátor üzemidő előnyeit Interactive. Mivel azonban Interactive engedélyezett több időt tölteni a maximális frekvencia, mint a OnDemand (a készülék teljesítménye miatt), az akkumulátor-megtakarítás előnyeit a fent tárgyalt hatékonyan áthidalta. Hosszú történet rövid, interaktív jobb teljesítményt nyújt, mint a OnDemand (egyesek szerint a legjobb teljesítményt bármilyen kormányzó) és elhanyagolhatóan különböző akkumulátor élettartamát. Interactive is teszi a feltételezést, hogy a felhasználó fordul a képernyő hamarosan követi a felhasználó kölcsönhatásba néhány alkalmazás a készüléket. Emiatt a képernyő elindít egy rámpán maximális órajele, majd az időzítő fent leírt magatartás.

    9: InteractiveX kormányzó Készítette kernel fejlesztő "Imoseyon," a kormányzó InteractiveX épül erősen az interaktív kormányzója, fokozni hangolt időmérő paraméterekkel jobb egyensúlyának akkumulátor teljesítménye vs. A InteractiveX kormányzó egyik meghatározó jellemzője azonban az, hogy lezárja a CPU frekvencia a felhasználó legalacsonyabb meghatározott fordulatszámon, amikor a képernyő ki van kapcsolva.

    10. nagyokos épül a koncepció az interaktív kormányzó. Én mindig egyetértettek abban, hogy elméletben az utat interaktív munkák - átvételével a tétlen hurok - nagyon vonzó. Én még soha nem sikerült csípés így rendesen fog viselkedni az életben. Nagyokos egy teljes újraírása a kódot és így tovább. Azt hiszem, hogy sikeres legyen. A teljesítmény azonban eléri a "régi" minmax nagyokos, és azt hiszem egy kicsit rugalmasabb. Az akkumulátor élettartama is nehéz pontosan számszerűsíteni, de ez sokkal több időt töltenek az alacsonyabb frekvenciákon. nagyokos is lezárná a max frekvencia, amikor alszik a 352Mhz (vagy ha a min frekvencia magasabb, mint a 352 - miért?! - ez lesz a tetejébe Ön min frekvencia). Lehetővé teszi, hogy például a 528/176 kernel, akkor aludni 352/176. Nincs szükség többé alvás profilok! "

    11: SmartassV2: 2-es verzió az eredeti nagyokos a kormányzó Erasmux. A másik kedvenc a sok ember. A kormányzó cél az "ideális frekvencia", és futtatják fel agresszívebben felé, ez a frekvencia és a kevésbé agresszív után. használ különböző frekvenciák ideális képernyő és képernyő kikapcsolása, azaz awake_ideal_freq és sleep_ideal_freq. A kormányzó skálák lefelé nagyon gyors CPU (a hit sleep_ideal_freq hamarosan), míg a képernyő ki van kapcsolva, és mérleg-ig gyorsan awake_ideal_freq (500 MHz GS2 alapértelmezés szerint ) ha a képernyőn van. Nincs felső határa a frekvencia, míg képernyő ki van kapcsolva (ellentétben a nagyokos). Így a teljes frekvencia tartományban áll rendelkezésre a kormányzó során használt képernyő-on és a screen-off állapotban van. a mottója ennek a kormányzó egy egyensúlyt a teljesítmény és az akkumulátor.

    12: Scary Egy új kormányzó írta alapuló konzervatív néhány nagyokos funkciók, mérleg ennek megfelelően konzervatívok törvények. Így indul az alján, hogy egy terhelés mintát, ha ez meghaladja a upthreshold, rámpa-ig csak sebesség 1 egy időben, és a rámpa le egymás után. Ez automatikusan ki lezárná a képernyőn sebességek 245Mhz, és ha a min frekvenciája mindig magasabb, mint 245mhz, akkor visszaállítja a perc, míg a 120MHz képernyő ki van kapcsolva, és visszaállítása után ébredés képernyőn, és még bővíteni ennek megfelelően konzervatívok törvények. Így tölti a legtöbb időt alacsonyabb frekvenciákon. A cél az, hogy ez a legjobb akkumulátor-élettartam a tisztességes teljesítményt. fog adni ugyanazt a teljesítményt, mint a konzervatív most, elõbb-utóbb get csípett az idő múlásával.

    13.: Lagfree: Lagfree hasonló ondemand. fő különbség az, hogy a optimalizálási váljon elem barát. gyakoriság kecsesen csökkent és nőtt, ellentétben OnDemand ami ugrik 100%-os túl gyakran. Lagfree nem hagyja olyan frekvencia lépés míg a felzárkózás vagy lefelé. Ne feledje, hogy ha van egy feltétele hirtelen tört a hatalom, lagfree nem tudja kielégíteni, hogy mivel kell emelnie cpu keresztül minden nagyobb frekvencia lépés a jelenlegi. Egyes felhasználók azt jelenti, hogy a videó lejátszás lagfree akadozik egy kicsit.

    14 : Smoothass: Ugyanaz, mint a nagyokos "kormányzó" De sokkal agresszívabb és az egész fórumon ennek van egy jobb akkumulátor élettartama, amely körülbelül a harmadával jobb, mint a szokványos kernel

    15: Brazilianwax: Hasonló a smartassV2. agresszívabb ramping, így nagyobb teljesítményt , kevesebb akkumulátort

    16: SavagedZen: Újabb smartassV2 alapú kormányzó. elnyerte a jó egyensúlyt a teljesítmény és akkumulátor-hoz képest brazilianwax.

    17.: Lazy: Ez a kormányzó Ezekeel alapvetően egy ondemand egy további paramétert min_time_state adja meg a minimális idő marad a CPU frekvencia méretezés előtt fel / le. Az elképzelés itt az, hogy megszüntessék a instabilitást okozott a gyors frekvenciakapcsolási a ondemand. Lazy kormányzó szavazások gyakrabban OnDemand, de a változtatások csak a frekvencia min_time_state befejezése után egy lépés felülbírálva mintavételi intervallum. Lusta is van screenoff_maxfreq paraméter, amely ha engedélyezve hatására a kormányzó, hogy mindig a maximális frekvencia, míg a képernyő ki van kapcsolva.

    18.: Lionheart: Lionheart egy konzervatív alapú kormányzó alapuló Samsung update3 forrása. A tunables (mint például a küszöbök és a mintavételi frekvencia) is megváltozott, így a kormányzó, sokkal inkább a teljesítmény 1, azon az áron, mint az akkumulátor méretezés nagyon agresszív.

    19.: LionheartX LionheartX alapul Lionheart, de van néhány változás a tunables és egy pihenő profil alapján nagyokos kormányzó.

    20: Intellidemand: Intellidemand aka Intelligens OnDemand a Faux még egy kormányzót, ami alapján ondemand. Ellentétben néhány felhasználó hinni, ez a kormányzó nem helyettesíti a OC Daemon (miután különböző kormányzók az alvás és az ébrenlét). Az eredeti intellidemand másképp viselkedik szerint A GPU használatát. Amikor GPU nagyon elfoglalt (játékok, térképek, benchmarking, stb.) intellidemand viselkedik ondemand. Amikor GPU "üresjárat" (vagy mérsékelten forgalmas), intellidemand korlátozza max frekvenciát egy lépéssel függően frekvencián elérhető a készüléken / kernel mentési akkumulátort. Ezt hívják böngészés módban. Láthatjuk néhány "nyomait" interaktív kormányzó itt. Frekvencia scale-up döntés alapja az üresjárati CPU idő. Alsó üresjáratban idő (<20%) okoz a CPU-skála fel a jelenlegi frekvencián. frekvencia skála lefelé történik lépés = 5% max frekvenciát. (Ez a paraméter csak a konzervatív hangolható között a népszerű kormányzók) Összefoglalva, ez egy intelligens, hogy belép ondemand böngészési módba, hogy korlátozza max frekvencia ha a GPU alapjárat, és (kilép böngészést üzemmód), amikor úgy viselkedik, mint ondemand GPU van elfoglalva, hogy a teljesítményt és az ilyen játékokhoz. Intellidemand nem ugrik a legmagasabb frekvencia képernyő ki van kapcsolva.

    21: Hotplug kormányzó: a Hotplug kormányzó végez nagyon hasonlóan Az OnDemand kormányzó, a hozzáadott előnye, hogy pontosabb arról, hogyan lépéseket végig a kernel frekvencia táblázatot a kormányzó méri a felhasználó CPU terhelés. azonban a Hotplug kormányzó egyik meghatározó jellemzője, hogy képes kapcsolni nem használt CPU magot ki időszakokban Az alacsony CPU kihasználtsága. Ezt nevezik "menet közben." Nyilvánvaló, hogy ez a kormányzó csak a multi-core eszközök. Referenciák (másolás / beillesztett:-P): Android CPU kormányzók és te! (SetCPU, Tuner rendszer, TegraK) - Icrontic [REF] [Tweaks] Kernel elnökök, modulok, I / O ütemező, CPU Tweaks [átrendezése Feb3] - xda-developers http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1663809

    [ Szerkesztve ]

    FőDudu

Új hozzászólás Aktív témák