Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • duo

    őstag

    No elolvastam a linkelt dolgokat, és mielőtt belefognék összefoglalom mit csinálnék/fogok csinálni ha szarvashibát láttok szoljatok:

    rootolok. igy:
    "GingerBread (2.3.6) rootolás:
    1. Töltsd le INNEN a szükséges fájlt, majd csomagold ki.
    2. Jelöld be a telefon Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazásfejlesztés menüpontja alatt az USB hibakeresést
    3. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkut (és húzd le az USB kábelt is, ha rajta van), majd tedd vissza pár másodperc után az akksit.
    4. Kapcsold vissza a következő módon a telefont: nyomjad egyszerre a hangerő le gombot és a bekapcsoló gombot. A hangerő gombot folyamatosan tartasd nyomva, a bekapcsolót elég addig, míg nem rezeg a telefon. Pár másodperc után a telefon megáll a HUAWEI feliratnál.
    5. Kösd össze a géppel a telefont, Win7 és Vista alatt engedd, hogy a Windows Update automatikusan leszedje a drivert. Ha XP-d van, ezt telepítsd fel a gépre előbb: Android SDK (Linux és MAC felhasználók a linkelt fórumon találnak infót)
    6. Ha a gép jelzi, hogy telepítve van a driver, a kicsomagolt mappában indítsd el a következő fájlt: “install-superrecovery-windows.bat”
    7. Pár másodperc alatt végez, és eltűnik a parancssor, ekkor húzd le a kábelt, vedd ki az akksit, majd pár másodperc múlva tedd vissza.
    8. Most úgy kapcsold be a telefont, hogy a hangerő fel és a bekapcsoló gombot nyomod egyszerre. Rövidesen behozza a gyári recoveryt (kék-fekete menü), ha ez bejött, simán válaszd ki a reboot-ot (a bekapcsoló gombbal aktiválod a menüpontot), és újraindítás után már rootolt a készülék.

    Figyelem! A rootolás garanciavesztős művelet, s habár van lehetőség később unrootolni a készüléket a feltelepülő SuperSU programból, mindenki csak saját kontóra álljon neki az egész műveletnek! A fenti módszer Gingerbread ROM-ok alatt működik, de gyári (stock) szoftver cseréje esetén újra el kell végezni, ugyanis olyankor abszolút “lenullázódik” a telefon szoftvere." forrás: abe's words blog. 2.3.6 rootolása szekció. http://abeswords.wordpress.com/2012/05/10/huawei-ascend-g300/
    felcsapok egy recoveryt.(nehogy gond legyen.)
    (az írás forrása ugyanaz.)
    "1. Töltsd le és csomagold ki az Easy CWM Recovery Installert.
    2. Telefon kikapcsol, akku kivesz, pár másodperc múlva visszarak.
    3. Kapcsold vissza úgy, mint rootnál: hangerő le plusz a bekapcsoló gomb nyomva tartva egyszerre pár másodpercig.
    4. Amikor megállt a Huawei feliratnál, kösd rá a gépre, itt már nem kell telepíteni a drivereket, mert azzal már megvagyunk.
    5. Indítsd el az “install-cwmrecovery-windows.bat” fájlt, ha végzett, nyomj egy gombot a gépen, és eltűnik a parancssor.
    6. Kábelt húzd le, akksi ki-be.
    7. Kapcsold be a telefont, hogy a hangerő fel gombot is nyomva tartod. Ekkor már nem a gyári, hanem a Clockwork recovery fog bejönni. Készen is vagyunk. :)"
    és most jön igazából 3 kérdésem:
    1.: a b894-es GB romról jókat mondanak. az infusion icsvel emlegetik egy szinten. stabil gyors. a kérdésem az hogy mivel ezt nem ajánlja fel OTA frissítésként a telefon, akkor ez is olyan ROM amiről csak IMEI hackeléssel lehet kijönni? Ismeri vki azt a ROM-ot?
    2.: hogyan rakom fel? dload mappa és hangerő fel-le +bekapcs 'szkész.
    vagy recoveryből. olyat már sokszor csináltam.
    3.: a dloados módszerrel (ha szükséges middle package-al) vissza tudom-e tenni a 892 es ROM-ot, és a fentebbi kivastagított szöveg alapján ez akkor azt jelenti e amit gondolok, hogy a visszaállással root+recovery szevasz, öhő bódottá, gariztatás mehet.
    vagy szívni kell az IMEI vel (azt szerintem nem merném) ésakkor lehet h csak root+recovery aztán kiherélem a jelenlegi romot egy jóféle titanium backuppal...

    ezek foglalkoztatnak most. és töltőn a teló.
    szóval a visszaállítás a legkardinálisabb kérdés.
    a segítséget előre is köszi:
    duo.

    [ Szerkesztve ]

    Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

Új hozzászólás Aktív témák