Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • llax

    senior tag

    válasz gyűrű #1579 üzenetére

    Te meg szerencsés kivétel lehetsz, akinél minden elsőre, kifogástalanul működik...

    Külföldi fórumokra is benézve az látszik, hogy sokaknak van baja a kapcsolattal, főleg kétkártyás üzemben (nekem nincs erre szükségem, az elején 1 kártyával is volt némi dobálás, így kettővel csak több lehetett volna)... Meg a GPS-szel is... Bár kevés helyen (vaszleg kevés embert érint), de WiFi gondokkal is találkoztam... Nem csak az s750-nél, hanem úgy általában a többi Mediatek-es telónál is. Nem véletlen, hogy eddig nem is próbáltak "kitörni" Kínából. Még a Sony is kínai (és környéke) piacra szánja a Mediatek-es telóját, az Xperia C-t.

    Nekem egy 13 éves Vodás kártya van benne. Anno a Blade-nél is voltak egyeseknek gondjai a SIM-mel (nekem nem). A legfrissebb (akkor) és az őskövület SIM-ekkel jól ment, a "pár éves" kategóriában viszont keissé válogatós volt. A kártya egy komplett mikrokontrollert tartalmaz, ami azért elég komoly fejlődésen ment át, még ha az nem is nagyon látszik (kívülről nézve az újabbak alig tudnak többet, mint a régiek). Szabványok ide vagy oda, vannak a SIM és a teló közötti kommunikációban különbségek. Az őskövületek csak a "minimál" szaványt tudják, azok azért nem tudnak bekavarni (feltéve, hogy egyáltalán működnek a telóban). A viszonylag frissekre a telók vannak felkészítve.

    Már tényleg apróbetűvel: Ma délelőtt sem ment a GPS. Terepen, szabad ég alatt (kellett volna, bár nem volt égetően fontos, nem is volt nálam más eszköz). Ilyenkor nem talál műholdat, 1 darabot sem, reboot sem segített... Hazaérve 5-ből 5-ször indult, először bő fél perc, a többi próbánál 5-8 sec-en belül lett fix. Ezt már többedjére játssza el, ha csak próbálgatom, (majdnem) mindig jó, élesben cserbenhagy.

    Javasolgathatod itt a 3 betűs navit, nekem az nem kell (van, PNA-n). Nekem EOV koordináták kellenek. Nem hiteles mérésre és nem is (közvetlen) jövedelemszerzésre, de munkához kapcsolódóan. Viszont nekem bőven elég 2-3 méteres abszolút pontosság, ezt néhány sec helyben állással, átlagolásra alkalmas progival ki is jönne, illetve jön is, csak nem az S750-emmel. Ha pontosabb kell, akkor hívunk földmérőket.

Új hozzászólás Aktív témák